Најновије

ПО ЗАДАТКУ АМЕРИКЕ: Европска унија хоће да очисти руски утицај у Србији

Балтичке земље, предвођене Литванијом (ту су још и Летонија и Естонија), заједно са Шведском покренуле су унутар ЕУ реализацију плана чији је циљ потпуно чишћење руског утицаја у Србији. Иза свега, по обичају, стоји Вашингтон. Уз подршку осталих европских јастребова, а пре свих Макрона и Терезе Меј, ове државе инсистирају да се зауставе евроинтеграције наше земље, односно отварање поглавља, док не уведемо санкције Москви.

Вучић и Путин у Кремљу (Фото: Kremlin. ru)

Према речима саговорника из дипломатских извора, унутар ЕУ Србији је достављена поуздана информација да су поменуте земље прошле недеље од бриселске администрације у писаној форми затражиле да се Србији више "не гледа кроз прсте", већ да се Београду испостави захтев да хитно усагласи спољну политику са ЕУ. Овакав заокрет, како је образложено, нужан је у светлу појачане напетости између Запада и Русије.
Естонија, Летонија и Литванија дуже од деценије доказују се као бесни пси НАТО и Вашингтона и увек су у првим редовимау обрачунима са Москвом, коју сматрају највећим непријатељем. Сада им се придружила Шведска, а снажно их подржавају и Пољаци.
- Управо ове земље биле су међу првима које су увеле санкције Русији, а затим у општој антируској хистерији протерале највише руских дипломата. Њихов циљ је да потпуно економски униште сваку земљу која одбије послушност, па у овом случају и Србију ако се не дистанцира од Москве – откриве извор близак Влади Србије.
Бивши министар спољних послова Владислав Јовановић каже да Србија треба да се извуче из загрљаја ЕУ.
- Притисци долазе из тог правца. Ми треба лепо да им се захвалимо и да кажемо да нам дају статус привилегованог партнера који дају Турској, имаћемо добре односе и даље, али неће моћи да нас уцењују. И овако и онако њихов загрљај постаје све несноснији - поручује Јовановић и наглашава да је за Србију неприхватљиво да уведе санкције Русији или призна Косово. Русија је прешла Рубикон, њене елите више не верују да је партнерство са Западом могуће. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Путин - о пријатељству и подршци
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА