Најновије

TРИ ГОДИНЕ У ОКРУЖЕЊУ ТЕРОРИСТА: Да ли су ова два града следећа мета офанзиве САА (МАПА/ВИДЕО)

Сиријска арапска армија, након ослобађања ваздушне базе Абу Дахур, усмериће своје напоре на подизању опсаде градова Ал Фоуа и Кафраја у провинцији Идлиб. Ова два града нашла су се у окружењу након пада провинције Идлиб у марту 2015. године.

Илустрација (Фото: Правда)

Сиријски војници са великим бројем цивила успешно одолевају нападима терориста. У једном од последњих покушаја евакуације цивила из ова два града, у нападу терорист на конвој аутобуса 28. марта 2017. године убијено је oкo 100 цивилa. Конвој је нападнут иако је имао гаранције Црвеног крста.

Ипак, тада је успешно је евакуисано око 5000 цивила у правцу Алепа. Прва евакуација из два опкољена града је била крајем 2016. године и тада је убјено 121 цивил током евакуације, али је 1000 људи спашено и извучено из терористичког окружења. Након тога терористи су више пута дозволили да конвоји са храному уђу у ову малу енклаву, а за узврат САА је дозвилила да помоћ стигне и опкољеним терористима у Јарамук камп код Дамаска.  Ова два града одолевају опсади захваљујући ваздушном снабдевању. О ослобађању Абу Дахура читајте ОВДЕ. Зашто С-400 плаши Американце читајте ОВДЕ Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА