Најновије

ВОЈНИ СИНДИКАТ: Вучићу, нико српске војнике не сме да назива барабама!

Нашег колегу, који иза себе има беспрекорну службу у специјалним јединицама, који је више пута награђиван и похваљиван, који је извршавао најсложеније задатке чак и у борбеним условима, који говори стране језике и има завршене све специјалистичке обуке, супруга и родитеља, оца троје деце, који тог дана ни над ким није извршио насиље, назвати барабом само зато што није симпатизер неке странке, је издајнички и кукавички чин, тврди Војни синдикат Србије.

Новица Антић, председник ВСС (Фото: Јутјуб)

"Синоћна изјава Председника Вучића у гостовању на Хепи телевизији, у којој српског официра назива барабом, може да има само два лица. Прво је да Председник није обавештен о детаљима догађаја у коме је пре пар дана потпуно неосновано ухапшен наш колега и официр ВС због вербалног сукоба са активистима СНС, а друго ближе истини је да Председник све зна и да тако безосећајно и са намером, уз злоупотребе власти на свим нивоима, свој лични и интерес странке коју заступа, ставља изнад јавног интереса, закона и пре свега истине, не презајући од тога да линчује и провлачи кроз блато оне за које зна да нису починили то што им се приписује, само зато што не мисле као он и његови истомишљеници. Оваквим понашањем Председник је најгрубље прекршио Устав јер директно насиљем утиче на вољу и слободу мишљења грађана Србије и дао је себи за право да истовремено буде тужилац, суд и џелат", наводе у ВСС.
"Ми српски војници, никоме никада кроз историју нисмо дозвољавали да нас вређа и понижава па нећемо ни ономе за кога је Мурат већи војсковођа од Цара Лазара, Војводе Мишића, Бојовића и других славних српских војсковођа. Овом својом изјавом Председник Вучић, значајно је урушио свој већ прилично пољуљан углед и ауторитет код припадника Војске Србије, јер је између осталог и оне који га непосредно обезбеђују посредно назвао барабама.
Свима у Србији постављамо питање ко је у овом случају бараба? Да ли они који над свима нама последњих година и месеци свакодневно врше јавно и политичко насиље грубо газећи Устав и законе, они који штите криминалце и сами учествују у криминалу или часни српски војници који у потпуности извршавају заклетву дату отаџбини и народу", закључује Војни синдикат Србије.
Прочитајте ОВДЕ нову колумну Михаила Меденице о "бесрамним лекцијама аутошовинизма Александра Вучића".
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте интервју председника Војног синдиката Новице Антића.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА