Најновије

Рама се сад правда: Изјава о једном председнику Албаније и Косова извучена из контекста

Албански премијер Еди Рама тврди да је његова ранија изјава, да би Албанија и Косово требало да имају истог председника, извучена из контекста, али и да нема намеру никога да смирује и да "ако је неко забринут нека брине".

Eди Рама (Фото: Синхуа)

- Реакција ЕУ у вези са тим била је нормална и у складу са њеном политиком. То није било ништа до чиста имагинација - рекао је Рама за локалну телевизију, а пренела је агенција АТА.
Албански премијер Еди Рама изнео је у недељу, на свечаној седници косовске скупштине поводом десете годишњице од једностраног проглашења независности, идеју о заједничкој спољној и безбедносној политици Албаније и Косова, као и о избору једног председника.
Говорећи о спољној политици Албаније, Рама је казао да је Влада те земље увела нову димензију и динамику спољне политике, као и да је одлучна да се проблеми са суседима сведу на нулу.
- Морамо најпре да решимо проблеме да бисмо стигли до тог циља. Не можемо да их сведемо на нулу затварањем очију као да проблеми не постоје - додао је он и закључио да су економски односи са Србијом оптимистични. Какво ће писмо Вучић предати Лаврову сазнајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА