Најновије

ШУТАНОВАЦ: Послаћемо овај режим у историју

Наш циљ је да опозиција има више гласова од Вучића. Само јака Демократска странка, само уједињене демократе могу да ослободе Београд, а од петог марта смо у мисији за ослобођење Србије, каже у интервјуу за „Блиц” Драган Шутановац, носилац листе „Да ослободимо Београд ДС/СДС/НС/ЗЕП-Зелени“.

Шутановац (Фото: Јутјуб)

Он тврди да режим пљачка Београд и Србију, краде будућност грађана и зато опозиција мора да их победи и да људима да наду да не мора да се бежи из Србије да би се боље живело.
Остало је око недељу дана до избора, јесте ли спремни?
- Од Сурчина до Барајева, од Обреновца до Палилуле, сваки део града нам је подједнако важан и нећемо стати све док не пошаљемо овај режим у историју. Боримо се и у Аранђеловцу, Бору, Севојну, Смедеревској Паланци. За нас су београдски избори само један од фронтова на коме се супротстављамо Вучићевом режиму. Спремни смо да срушимо Вучића у Београду и у свим овим местима. Али то је само први корак. Настављамо с окупљањем које смо већ започели нашом стратешком коалицијом “Да ослободимо Београд”. Снага наше коалиције је и у томе што ми нисмо предизборни пројекат. Прва на нашој листи је професорка Весна Ракић Водинелић, а наша листа је листа против Александра Вучића. Зато је глас за нас сигуран глас против свега што он представља.
Чини се да је у опозицији много свађе и пред ове изборе. Је л’ мислите да је могуће да се након избора опозиција, уколико буде у могућности, договори и формира власт?
- У овој кампањи нисмо нудили куле на води, наша визија је јасна и предвиђа уређен град привреде и културе, са квалитетним здравством и саобраћајем, окренут иновацијама, са јасном подршком рањивим друштвеним групама. Сви који деле визију модерног Београда морају да оставе разлике по страни и пронађу оно што нас спаја. Подела фотеља није и неће бити наш принцип, већ подела одговорности. Нећемо никога условљавати, већ ћемо захтевати само остварење наших обећања која смо дали у кампањи. Дакле, једини наш услов према демократској опозицији биће остварење обећаног. Зато је сваки глас за листу број четири гарант да ће свако обећање бити испуњено.
Како објашњавате то што се већина странака, укључујући и вашу, крије иза лидера? Је л’ могуће да није стасао ниједан политичар, него да лидери морају да се кандидују и за градоначелника?
- Прихватио сам кандидатуру за градоначелника зато што знам да имамо најбољи тим стручњака и да су промене могуће само са јаком Демократском странком. ДС је институција која је већа од било ког њеног лидера. Нису појединци вратили људима пензије, отете додатке, градили велике инфраструктурне пројекте, повећавали животни стандард, већ тим демократа. Београду опет треба тим и план. Коалиција „Да ослободимо Београд“ има људе за све позиције у граду и земљи, људе који су Београд водили и који су се и претходне четири године једини борили за Београђане у Скупштини града.
ГИК је прогласио 24 изборне листе. Како коментаришете „понуду”?
- Понуду коментаришем запажањем да Вучић нема само једну листу, али самим тим је грађанима још јасније да Београду нису потребни предизборни пројекти, појединци или карикатуре. Има их сасвим довољно у тренутној власти. Оно што је потребно и Београду и Србији јесте озбиљна странка, озбиљна вредносна коалиција, са искусним и озбиљним људима. То су и на овим изборима демократе. Сувише су велики проблеми Београда и зато ови избори нису игра. Београд је данас полигон за мафијашке обрачуне, породично насиље, урбанистички хаос, постао је бастион некултуре. Наша идеја је да Београд предводи земљу у иновацијама и условима живота, а не да тавори у саобраћајном и сваком другом хаосу.
Најавили сте да ћете пред изборе потписати документ да нећете са СНС. Зашто папир, зар није довољна реч?
- Ми смо свој потпис ставили у старту активностима и чињеницом да смо најжешћа опозиција овој власти. Шест година се у опозицији бескомпромисно боримо против Вучића и никада нећемо одустати док не ослободимо Београд, а потом и Србију од власти због које више нико не види своју будућност у нашој земљи. Рекли смо да смо спремни и да потпишемо уколико је то потребно, али и да позовемо остале. Не знам зашто би било ко бежао од потписа? Морамо да покажемо доследност и одговорност. Истина је да то не би био правнообавезујући документ, али историја би запамтила свакога ко би се усудио да прекрши записану реч. Не сме да буде недоумица, овај режим ћемо послати у историју, а неке и у затвор. Свако ко сарађује с режимом њихов је саучесник.
Шта су вам Београђани током кампање поручили, шта је њихов највећи проблем?
- Након шест година Вучићеве власти, четири године напредњачке власти у Београду, много је тога за грађане постало неподношљиво. Свакако, без изузетка, питање доступности здравствене заштите под једнаким условима за све грађане заузима прво место. То није само проблем грађана који ми сагледавамо већ и наш приоритет којем посвећујемо посебну пажњу. Пред Београђане смо изашли са јасним планом за здравство. Обновићемо и опремићемо постојеће и изградићемо недостајуће домове здравља, увешћемо институт породичног лекара. Да би лекар био сваком ближи, повећаћемо број лекара и медицинских сестара у домовима здравља, и на тај начин ћемо учинити здравствену заштиту доступнијом свим грађанима, смањићемо време чекања за добијање здравствене заштите.

Испитаћемо криминал око Београда на води

Ако будете у прилици да се питате након ових избора, шта ћете урадити с Београдом на води?
- Правни експерти ће анализирати и дати предлог одрживог решења. Тренутна власт нема план, већ само макете и лажна обећања, а највећи потенцијал развоја претворио се у ругло града. Усвојићемо антикорупцијски план у граду, испитаћемо криминал око Београда на води и око свих осталих афера да грађани не би плаћали и у будућности због таквог сулудог пројекта. Савски амфитеатар би морао да буде оаза уметности и предузетништва, а не тајкуна и шеика.
Како је Шешељ оценио Обрадовића као противника прочитајте ОВДЕ.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драган Шутановац: Градом да се управља, а не да се њиме влада
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА