Најновије

ТРАМП: Ако проценим да састанак са Кимом неће бити плодоносан, отказаћу га

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да би, иако оптимистички гледа на предстојећи историјски самит са севернокорејским вођом Ким Џонг Уном, и даље могао да од њега одустане уколико процени да "неће бити плодоносан", преноси АП.

Доналд Трамп и Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

"Уколико помислим да састанак неће бити плодоносан, ми нећемо ићи. Уколико састанак док сам ја тамо не буде плодоносан, уз дужно поштовање ја ћу га напустити", рекао је Доналд Трамп на заједничкој конференцији за новинаре са премијером Јапана Шинзом Абеом.

Трамп је навео и да САД воде кампању "максималног притиска" у виду тешких економских санкција против Северне Кореје која ће бити настављене док се ова изолована нација не "денуклеаризује".

АП наводи да је Трамп истакао да су се директор ЦИА Мајк Помпео и Ким Џонг Ун "стварно добро слагали" током недавног тајног састанка и да ће учинити све да предстојећи самит успе.

"Никада до сада нисмо били у оваквој позицији", рекао је Трамп.

Амерички председник је додао да се "мора ставити крај на нуклеарно оружје, идеално би било у свим деловима света", јавио је Ројтерс. Прочитајте ОВДЕ Пленковићеву изјаву о инциденту у Скупштини Србије који је изазвао Војислав Шешељ гажењем хрватске заставе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА