Најновије

Национално предузетничко такмичење средњошколаца Србије - НаПред: Најбољи тим из Новог Пазара (ФОТО)

У Центру за културу “Влада Дивљан”, на Сцени “Стаменковић” у Београду одржано је национално такмичење ученика средњих школа у изради бизнис планова и вештинама њиховог презентовања, у оквиру пројекта „Национално предузетничко такмичење средњошколаца Србије - НаПред”

Победници „Националног предузетничког такмичења средњошколаца Србије - НаПред” (Фото: Правда)

Пројекат је покренула Висока школа за пословну економију и предузетништво (ВШПЕП), а уз финансијску подршку Развојне агенције Србије (РАС) и уз подршку пословне заједнице организоване у оквиру ПКС. Пројекат је покренут пре нешто мање од осам месеци и у овом кратком периоду успостављена је сарадњу са 17 локалних самоуправа у Србији; са више од 50 средњих школа, а радионицама о “Изради бизнис плана” и “Вештини презентовања” обухваћено је преко 2,500 средњошколаца, док је преко 700 њих анимирано и мотивисано да се укључи у Пројекат и да учествује у градским/општинским такмичењима. Од 124 ученичка тима на Националном такмичењу појавило се 16 најбољих из 16 градова и општина у Србији.  

Душан Цогољевић оснивач ВШ ПЕП (Фото: Правда) Најбољи је био тим “MB HONEY BOMB” из Новог Пазара. Тим су чинили Лзана Дупљак, Енес Гусињац, Филип Ћирковић, Берина Доловаци Марко Живковић и ментор Незрина Ницевић.
Екипа из Ниша, под називом „Константинове терме“ је освојила друго место, а ову екипу чинили су: Маријана Стефановић, Глорија Станојевић, Наталија Станић, Миљана Петровић, Милица Цекић И Давид Милошевић. Ментор овог тима је наставник Слађана Радојловић.

Треће место освојио је тим из Смедерева “Сфентером”, кога су чиниле Ања Васиљевић, Ана Илић, Теодора Гајин, Ирена Петровић. Ментор овог тима је наставник Марина Златановић.

Жири су чинили 20 Бранислава Симанић, директорка сектора предузетништва у Привредној комори  Србије – председница жирија, Маја Бобић, подпредседница ЕПуС, чланица Извршног одбора Међународног европског покрета у Бриселу и саветница за ЕУ Министра за иновације и технолоски развој у Влади Србије, Ивана Матић, предсеник асоцијације, ТМА Србија, Tournaroun Management Association, Катарина Самарџић, директор маркетинга компаније “Бургер Плус”, Тијана Спасић, Key Accound Директор маркетиншке агенције „Royal Step Marketing“, Бојана Петровић, власница апартмана “Carpe Diem”, Снежана  Сокић, испред ТВ Коперникус, Александра Гобељић и Ана Јелачић из Societe Generale banke, Николина Ракић, Маке –уп академија „Данијела Палавестра“, Оливера Величковић из Туристичка агенција “Вива Травел”, Зоран Илић – директор команије “Биомелем”, Ненад Андрић из “Андрић” компаније, Братислав Ђорђевић, Чедомир Бркић – Председник аутомобилског форума, Станиша Лазарац, председник савеза „Спортски ауто и картинг савез Србије“, Бобан Ћирић, фризерски салон “Sotto Sopra”, David Lythgoe, директор „Halifax Consalting“, Предраг Дедеић, председник Комисије за хартије од вредности и Милисав Тијанић, инансијски експерт; овлашћени судски вештак.  Висока школа за пословну еконимију и предузетништво - ВШПЕП уручила је сваком члану победничког тима пехар, медаље, дипломе И ваучере на 1000 еура који се може искористити за студирање на овом факултету, од од туристичке агенције "Вива травел" добили су путовање у Венецију, председник спортског ауто и картинг савеза Србије доделио је ваучере за картинг вожњу на катринг трци која ће се одржати 27.05.2018. године на Ади Хуји, “Бургер плус” доделио је сваком члану тима и ментор оброк, “Биомелем” доделио је поклон пакете.

Свим члановима другопласираног тима ВШ ПЕП уручила је пехар, медаље, дипломе И ваучере на 500 еура који се може искористити за студирање на овом факултету, фризерски студио “Сотто Сопра” доделио је сваком члану тима ваучер за потпуну трансформацију косе, Хотел апартмани "Carpe diem" ” доделили су викенд у Београду другопласираном тиму, “Бургер плус” доделио је сваком члану тима И ментору оброк, “Биомелем” доделио је поклон пакете. ВШПЕП је свим члановима трећепласиране екипе уручила пехар, медаље, дипломе И ваучере од 300 евра који се може искористити за студирање на овом факултету, Маке-Уп Академија “Данијела Палавестра” доделила је петодневну школу шминкања, “Бургер плус” доделио је сваком члану тима И ментор оброк, “Биомелем” доделио је поклон пакете.
Реализација овог програма подразумевала је: мотивациони тренинг за ученике средњих школа из предузетничких вештина; тренинг програм за менторе (професоре средњих школа) у области предузетништва и развијању бизнис планова за потенцијалне старт-ап подухвате; тренинг тимова ученика средњих школа за израду бизнис плана и вештина његовог презентовања; регионална такмичења тимова ученика средњих школа за најбоље урађен и презентован бизнис план. Финално такмичење (на националном нивоу) тимова ученика средњих школа (победника регионалних такмичења) за најбоље урађен и презентован бизнис план биће организована крајем априла у Београду. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА