Најновије

СПАЉУЈУ РАКЕТНЕ СИСТЕМЕ: Русија тестира микроталасно оружје за летелице шесте генерације!

Микроталасно усмерено енергетско оружје се тренутно тестира у Русији. Прототипи су дизајнирани да спаљују ракетне системе и могу бити инкорпорирани у арсенал борбених авиона шесте генерације.

Су 57 (фото: Јутјуб)

Најсавременији системи оружја "постоје и напредују прилично ефикасно", рекао је Владимир Микејев, заменик шефа "КРЕТ-а", водећег произвођача борбене електронике.

"Тестови се стално спроводе, како у лабораторијама, тако и на полигонима", рекао је он за агенцију ТАСС.

Микроталасно оружје су у основи пројектори моћног електромагнетног зрачења који узрокују да електрична кола сагоре. Оружје није само за једнострану намену, за разлику од електромагнетних импулсних уређаја, који се могу користити за сличне сврхе.

Такво усмерено-енергетско оружје може се користити за онемогућавање долазних пројектила уништавањем њихових система навођења. Званичник "КРЕТ-а" раније је рекао да би руски борбени авиони шесте генерације могли бити опремљени таквим уређајима.

Микејев је предвидео да ће неколико електронских компоненти у авиону бити спојено у интегрисани уређај који би комбиновао функције радара и других сензора, електронски систем ратовања, систем за навођење ракета и вероватно комуникациони уређај. Његова офанзивна употреба довела би до велике емисије микроталасног зрачења, што би било штетно за пилоте, што значи да би употреба била само на беспилотним летелицма, а како су планирани и авиони шесте генерације.


Прочитајте ОВДЕ какав то нови артиљеријски систем прави Русија.

Извор: Vostok. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта све може авион шесте генерације.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА