Најновије

Србин сте, служили сте ЈНА или Војску Републике Српске Крајине: Погледајте шта вас због тога чека у Хрватској! (ВИДЕО)

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио да протест Хрвата у Вуковару у вези са ратним злочинима, представља наставак дугогодишње хајке на Србе.

Хрватска војска (Фото: Јутјуб)

Он је позвао Тужилаштво за ратне злочине у Београду да почне да процесуира ратне злочине над Србима почињене на тлу Хрватске.

- За проусташке снаге у Хрватској, сваки Србин који је био припадник ЈНА и војске и полиције Републике Српске Крајине је ратни злочинац. У Хрватској се дуги низ година воде монтирани процеси против Срба за наводне ратне злочине с циљем да се Србима наметне теза да су, тобоже, извршили агресију и да су злочиначка страна – навео је у недељу Линта у писаној изјави.

Видео испод: Снимци настали после злочиначке операције “Олуја” (хрватски пропагандни снимак)

С друге стране, истакао је он, Хрватска суштински не процесуира ратне злочине које су против Срба починили припадници хрватских паравојних снага, војске и полиције.

- У претходном периоду, нажалост, ни Србија није готово ништа учинила на кажњавању наредбодаваца и починилаца ратних злочина над српским цивилима и ратним заробљеницима - наводи се у изјави. Линта позива Тужилаштво за ратне злочине у Београду да коначно почне да процесуира ратне злочине над Србима који су почињени на подручју Хрватске и Босне и Херцеговине, као и на Косову и Метохији.

- Тужилац за ратне злочине Снежана Станојковић је изјавила да ће одмах по ступању на фунцију да процесуира ратне злочине над Србима у хрватским злочиначким акцијама “Олуја” и “Бљесак”. Нажалост, досад није помака по том питању - напомиње се у тексту.

Британска принцеза Меган Маркл је трудна. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрватска полиција разоружава вонике ЈНА на самом почетку рата у Хрватској

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА