Најновије

Краљ француских адвоката брани Звезду: Ангажован човек који је Карабатиће ишчупао из највећег скандала за клађење! (ВИДЕО)

У ФК Црвена звезда нису седели скрштених руку док се у Европи таласа о мечу са ПСЖ-ом, након текста који је објавио париски Л'екип.

Краљ француских адвоката брани Звезду (Фото: Јутјуб)

Како преноси Политика, руководство клуба из Љутице Богдана решило је да ангажује најбољу адвокатску канцеларију у Француској, "Дипон Морети и Ве", коју води такозвани краљ француских адвоката Ерик Дипон Морети (58), коме је први сарадник 35-годишњи Антоан Ве.

Дипон Морети је адвокат специјализован за кривично право, у каријери има 144 ослобађајуће пресуде, а посебно се издвајају неки од највећих случајева у модерној историји Француске.

Примера ради, успео је да одбрани Ивана Колона, корзиканског националисту који је оптужен за убиство префекта Корзике Клода Ерињака 1998, а бранио је још Абделкадера Мераха, који је био окривљен за подршку терористима - Абделкадеров брат Мохамед је пре шест година у Тулузу убио седморо људи.

Поред овога, Дипон има још занимљивији биографију, важи за ексцентрика приврженог лову, оженио је бившу поротницу кој је испитивао током суђења за једно убиство, и са којом има двоје деце. Од ње се развео, а онда је 2016. ушао у везу са певачицом Изабел Буле.

Добио је надимак Аквитатор , који представља спој речи ослободилац и матадор (acquittor + matador), због својих резултата и става у судници.

Одбио је 2013. пријем у Легију части, а чак је глумио себе у филму "Bastards". 

Иначе, Ерик Дупон Морети је бранио Николу Карабатића и његовог брата Луку 2012, тада је рекао да се његови клијенти јесу кладили, али да нису наместили рукометну утакмицу са Сесон Севиње.

- Они су се кладили, то је спортски прекршај, не кривично дело... Да би правосуђе могло да интервенише у овом случају, потребна му је намештена утакмица, али тога нема. Ови људи најодлучније одбацују да су наместили ту утакмицу, они нису варалице, утакмица није намештена - наводио је тада Дипон-Морети.

Чувеном адвокату успело је да извуче максимум из овог случаја, нико није прошао чак ни са притвором, а међу оптуженима су били Карабатићи, Драган Гајић, Младен Бојиновић...

Овај пут, имаће задатак да одбрани част Звезде, из које за сада нема већих оглашавања, клуб ће изаћи у јавност са конкретним стварима тек када адвокати заврше свој део посла.

Како је тренер Нурмагомедова убио од батина Мекгрегора погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА