Најновије

ВУЧИЋ ИЗ ТУРСКЕ: Без учешћа Србије нико не може да реши ниједан проблем!

Без учешћа Србије не може да се реши питање Косова и Метохије, нити било који проблем који се тиче Србије, истакао је у Истанбулу председник Александар Вучић. На сутрашњем састанку са Србима са Космета биће речи о, како је најавио, свеобухватном пакету помоћи.

Вучић у Анкари (Фото: Јутјуб)

Председник Вучић данас се у Истанбулу састао са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, а прилику за сусрет са другим светским лидерима имаће 11. новембра у Паризу на обележавању 100. годишњице завршетка Великог рата. Тамо ће бити и Хашим Тачи. Вучић, међутим, није сигуран да ће се светске силе у Паризу бавити Косовом и Метохијом.

"Мислим да се размишља како и на који начин да ми разговарамо са Тачијем и у чијем присуству у Паризу, а то да ће велике силе да седну и реше проблем... Нити то тако иде, нити је то тако могуће. Без учешћа Србије нико не може да реши ниједан проблем. Сви могу да помогну, одмогну, али, без учешћа и воље Србије, нема ништа од тога", каже председник.

О помоћи српском становништву на Косову и Метохији сутра ће разговарати са представницима српских институција на Косову и Метохији. Биће им, како је најављено, одобрен најсвеобухватнији пакет помоћи.

"Замолићу министре и Владу да, у складу са оним што смо обећали нашем народу на КиМ, помогнемо у свим сферама друштвеног живота од инфраструктурних радова, до наставка и увећања помоћи у здравству, школама, образовном систему, у инвестицијама, да видимо како то да урадимо, то је проблем због два правна система која функционишу, али мислим да ће то бити веома важно за наш народ на Косову и Метохији и да тиме показујемо колико на све начине желимо да помогнемо побољшање њиховог животног стандарда", навео је Вучић у Истанбулу, где је присуствовао отварању највећег аеродрома на свету.

Пакет помоћи Србима са Космета тек треба да буде дефинисан, а оно што се зна јесте да ће у новембру пензионери добити већи чек.

"Мислим да ће пензионери бити нешто задовољнији. То су дивни људи који су издржали и поднели највећи терет реформи, али озбиљних реформи, а не измишљених. Пензионери ће моћи и следеће године да очекују повећање уколико будемо наставили са добрим послом, дисциплинованим понашањем, одговорним. Верујем да хоћемо", напомиње председник.

Најављује да ће им написати писмо како би им захвалио на стрпљењу. Раније је рекао да ће то учинити не о државном трошку, него као председник странке коју води.

Председник Србије је у разговору са новинарима прокоментарисао и вест да га је руски председник Владимир Путин одликовао орденом Светог Александра Невског.

Рекао је да му је велика част да буде у друштву Милана Обреновића, Александра Карађорђевића, Николе Пашића, који су, између осталих, добили орден.

Шта Мирољуб Петровић каже  о убиству турског новинара у амбасади Саудијске Арабије сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пророчица Верица Обреновић о стању у Србији:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА