Најновије

ВУЧИЋ ДОБИО НОВА САЗНАЊА: Шиптари 28. новембра формирају "војску Косова" и то на дан када обележавају... (ВИДЕО)

Александар Вучић изјавио је после састанка са делом политичких представника Срба са Космета да има сазнања када ће се формирати косовска војска. Вучић је рекао да ће то бити учињено 28. новембра, када се обележава Дан албанске заставе.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Пред нама је тежак месец кад је реч о Косову и Метохији, Приштина намерава 28. новембра да формира Војску Косова, а истовремено покушава да преузме надлежности наше Електромреже - рекао је Вучић. Он је рекао да је добио обавештење људи из ЕМС-а да Албанци хоће да одузму електропреносну мрежу, и то тако што терају Албанце да краду нашу струју.



- Они хоће да избаце нас и да кажу да је главни оператер албански Кост. ЕНЦОЕ је организација у којој се то дешава, сада мењају правила и врше правно насиље. Расправа ће бити 6., а 9. ће донети коначну одлуку, писаћу им писмо и рећи ћу и Немцима и Французима шта мислим као председник Србије. Када смо преговарали о енергетским споразумима, договор је био да постоје две компаније које ће да оснује ЗСО и да преузму управљање, они ће сада то да отму и да кажу да то припада независној држави Косову - рекао је Вучић.

Како каже, 28. новембра, Дан албанске заставе, планирају да обележе ставарањем “војске Косова”.

- Све су прекршили и резолуцију 1244, и све остале договоре. Поставља се питање који је смисао дијалога - пита се Вучић, истичући да су “Албанци потпуно уједињени”, наглашавајући да таква ствар није у Србији.

- Код нас то није случај, нити ја то тражим, али потребно нам је јединство народа. Ми ћемо се борити за интересе Србије и српског народа - нагласио је председник Вучић. У вези са састанцима у Паризу, Вучић је рекао да ће тамо бити 50 представника, и додао да ће можда имати разговор, а можда и неће.

- Вероватно ћу разговарати са Макроном, али не знам шта очекујете од тог Париза - рекао је Вучић.

Он је истакао да је веома уплашен од онога што може да се деси нашем народу.

- Ми смо у тешкој позицији, рећи ћу вам само једну ствар коју сам рекао и на митингу на КиМ. То је политика Србије. Чуваћемо мир и стабилност на сваки начин, али никоме нећемо дозволити да протерује ни убија српско становништво - рекао је Вучић и додао:

- Наши људи са КиМ су рекли да ми имамо велики притисак од странаца, јер знају да је Вучић тај који одређује и одлучује. Ми смо одбили да буде седам општина, где би они имали 68 одсто становништва, ми 32 одсто. Нисам дозволиио да узму титов округ, поропорционално становништву биће и полиција. Зато има доста српске полиције на Северу Косова - изјавио је Вучић.

- Да вам не говорим шта поједине земље раде, да би Приштина добила дозволу за улаз у Интерпол. Србија је мала по становницима, али велика духом - истакао је Вучић.

- Што се тиче КиМ ја сам свој план изнео и у Бриселу и људима из Приштине. Нисам чуо добре коментаре. Моје идеје нису наишле на подршку. За разлику од других, ја желим да чујем глас свог народа - поручио је Вучић.

Војска СР Југославије је спремала удар на НАТО и албанске терористе. Више о директиви “Гром 3” сазнајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пропагандни видео Албанаца поводом обележавања стицања такозване независности Косова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА