Најновије

ТРАГИЧНА ПРИЧА СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА: Ћерку Ану звао је "татином звездом", она се убила, а Младић ју је пред сахрану лично нашминкао

Ана, једна од најбољих студенткиња медицине, била је миљеница свог оца Ратка Младића. А онда је 24. марта 1994. године узела очев најдражи пиштољ и у породичној кући извршила самоубиство. Бивши командант Војске Републике Српске после ове трагедије се променио и постао хладан.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Ана, коју је Младић звао својом звездом, на оца је била поносна, посећивала га је на ратишту, а онда се 1994. године нешто догодило и подигла је руку на себе.

Бивши комадант Војске РС одувек је тврдио да његова ћерка Ана није извршила самоубиство, већ да је погинула "од српске руке", а после хапшења је чак рекао и да зна имена наводних убица.

Према званичној верзији, 24. марта 1994. године, Ана Младић (24) извршила је самоубиство очевим пиштољем у породичној кући у којој су у то време били њени брат и мајка. У јавности се дуго спекулисало о мотивима због којих је Ана дигла руку на себе.

Истрага о смрти, наводно, никада није завршена, јер бивши генерал ВРС није дозволио.

Један војни лекар је сведочио да је пиштољ којим се наводно убила пронађен је у њеној левој руци, иако је била дешњакиња. Обдукциони налаз показао је да је зрно остало у глави, а с обзиром на то да је у питању „тетејац“, чије зрно има огромну кинетичку енергију, невероватно је да се задржи у лобањи ако се пуца из непосредне близине.

Губитак ћерке Младић је тешко поднео, а Ану су пред сахрану обукли техничари, али је Младић на сопствено инсистирање последњи пут нашминкао ћерку.

Смрт ћерке утицала је да се понашање Ратка Младића драстично промени, а они боље упућени у дешавања око генерала кажу да је после трагичног догађаја Младић потпуно променио чак и ратну тактику.

У једној од својих књига публициста Љубодраг Стојадиновић који је добро познавао генерала Младића док је овај био на врхунцу своје војничке моћи, је написао да је “губитак ћерке могао робусном генералу да замагли осећај за патње других, а нарочито непријатеља”.

Прочитајте ОВДЕ какав се то шок догодио у јутарњем програму.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА