Најновије

СТРАХ И ТРЕПЕТ ЏИХАДИСТА: Погледајете како Су-34 у садејству са тешким ракетним бацачима „Голан“ бомбардују терористе (ВИДЕО)

За ликвидацију „џихадистичког“ упоришта на југу Сирије (део територије источно од града Сувајда који је веома слабо насељен и тешко проходан) употребљени су ловци-бомбардери СУ-34, али и специјално пројектовани ракетни бацачи „Голан-1000“ направљени на бази основног борбеног тенка Т-72, укључујући и „Голан-400“ који као своју платформу користе пренамењено камионско возило.

СУ 34 (Фото: mil.ru)

На Твитеру се појавио видео материјал, на којем се види да су ова средства постављена на руску камионску платформу ГАЗ-3308 “Садко”. Наиме, војни камиони овог типа су 2005. године испоручени Сирији у броју од 110+ комада. Они су после две године испитивања усвојени у јединице сиријске армије. На њих су Сиријци монтирали лансирне платформе (једни или две) на којима се налази исти број импровизованих ракета.  

Ефективни домет овог оружја није пртереано велики (1500-2000 метара), али га карактерише велика разорна моћ бојеве главе. Она може да направи заиста велику штету када се са њом погоди циљ.


Популарне „сиријске Каћуше“ су својим рукама направили специјалисти из састава елитне 4. тенковске дивизије. Ову јединицу на терену још називају и „тенковском јединицом за специјалне операције“. Ради се о средствима која су веома употребљива у борби против забаракадираног непријатеља, непријатеља који је укопан. Посебно се то ефикасно показало приликом уличних борби у Дамаску, али као што видимо исти се позитивно показује и на простору који се налази ван насељених места.

Међутим, сиријска армија се није ослањала само на ова средства за ватрену подрушку. У нападу механизованих јединица асистенцију су давали и ударни хеликоптери Ми-25 (експортна верзија хеликоптера Ми-24Д) и интересантно противподморнички Ка-28. Њихова улога је била чисто бомбардерска, где су са велике висине по терористима деловали гравитационим бомбама. У једном моменту испред САА се подигло неколико густих црних облака после чега се добро протресао цео крајолик. Сиријски сниматељ који прати јединице је у том моменту на небу ухватио руског ловца-бомбардера Су-34 који је дејствовао по непријатељу.

Специјалне руске јединице ушле у Либију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА