Најновије

Културни догађај године: Лагуна прославила 20 година постојања!

Лагуна је свечано прославила 20 година постојања у хотелу Kровн Плаза уз присуство великог броја званица, пријатеља, новинара и пословних партнера.

Фото-Лагуна

Вече је почело подсећањем на све оно што је Лагуна урадила: објављених 4000 наслова, реализовано 2000 промоција, организовање гостовања важних писаца као што су Марио Варгас Љоса, Ју Несбе, Трејси Шевалије, Тони Парсонс и многи други…

„Све је дакле почело ’Бојом магије’ Терија Прачета. Можда је овај наслов заиста био симболичан за оно што ће се касније дешавати. Као да је нека права магија стајала иза раста и развоја Лагуне. Магија која је учинила да у земљи као што је Србија једна кућа која се бави књигама и читањем оствари успех који се сада већ препознаје и у светским размерама. И сви ми чинимо једну породицу која данас слави свој јубилеј“, рекао је Дејан Папић, оснивач и директор Лагуне, на свечаности.

Лагунин велики тим, поред домаћих писаца који има преко 300 и још 1500 страних, чине и чланови Лагуниног клуба читалаца, којих има више од 580.000, и када би они били становници једног града, тај град би био други по величини у Србији, после Београда. Заправо био би већи од Новог Сада, Ниша и Крагујевца заједно. Већи би био и од Ротердама, Глазгова, а ускоро ће премашити и Франкфурт. Да су то становници једне државе, она би била већа од Исланда, Малте, а тек мало мања од Црне Горе.

На питање шта се може очекивати у будућности, добили смо следећи одговор.

„Оно што знам јесте да ћемо се и даље држати истих принципа који су нас довели довде. И даље ће нас водити исти ентузијазам као првог дана. И даље ћемо желети да будемо лидери не само у свом послу већ и у иновативним технологијама које га прате. Поља будућности су тако широка да их је сада немогуће сагледати, али каква год она била, знајте да ће Лагуна на њима имати своје истакнуто место“, завршио је Папић.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА