Најновије

САД НАОРУЖАВАЈУ ПРИШТИНУ: На Косово стигла оклопна возила

Вискокомобилна вишенаменска војна возила (HMMWV) стигла су из САД на Косово и очекује се да ће бити на располагању Оружаним снагама Косова, објавила је данас РТК2.

САД доставиле сепаратистима у Приштини војна возила (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, на Косово су стигла 24 блиндирана оклопна возила "Хамви" (Humvee), и подсећа да је у јулу ове године тзв. косовска влада потписала уговор о куповини 51 возила.

Церемонија пријема одржана је у просторијама касарне Безбедносних снага Косова и на њој су учествовали високи локални и званичници америчке амбасаде.

Седница лажне косовске скупштине на чијем ће дневном реду бити формирање такозване војске Косова заказана је за 14. децембар, наводи РТК2 и додаје да уочи те седнице председник скупштине Кадри Весељи борави у посети САД.

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет изјавио је прошле недеље да је Вашингтон доследно подржавао развој Косовских снага безбедности и њихову трансформацију у оружане снаге.

Он је за РТК на албанском језику рекао да су САД уложиле пуно новца у обуку, као и да је еволуција КСБ у оружане снаге Косова позитиван корак.

Руска авијација тестирала нови супер транспортер који ће у историју послати легендарног “Антонова”. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА