Најновије

БРНАБИЋ: Укидање такси услов за наставак дијалога

Председница Владе Ана Брнабић и председник Скупштине Словеније Дејан Жидан сложили су се да новонастала ситуација, узрокована увођењем такси Приштине на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине, негативно утиче на регионалну стабилност и да је неопходно укидање такси како би се створили услови да се Београд и Приштина врате за преговарачки сто.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Ана Брнабић је током разговора Дејан Жидана упознала са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији, као и са реформама које Србија спроводи на путу ка чланству у Европској унији, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабићева и Жидан разговарали су и о наставку билатералне сарадње, економским односима двеју земаља, као и о предстојећој посети председника Борута Пахора Србији.

Премијерка је изразила задовољство успостављеном садржајном билатералном сарадњом Србије и Словеније и оценила да би најављена посета председника Борута Пахора Србији допринела даљем унапређењу политичке сарадње. 

Истакла је добре резултате до сада одржаних заједничких седница две владе и најавила одржавање следеће седнице током 2019. године, наводи се у саопштењу.

Огроман број Албанаца бежи са Косова и из Албаније! Бројке су за веровали или не. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Срђан Ного: Да ли је Ана Брнабић потписала Даблински споразум?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА