Најновије

ВУЧИЋ ЛИКУЈЕ ЗБОГ РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА: Опозиција тврди да је власт спроводила насиље (ВИДЕО)

Председник Српске напредне странке, Александар Вучић, на ванредној конференцији за новинаре саопштио је да је СНС на изборима који су данас одржани у четири општине однела убедљиву победу.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Oпозиција је целог дана указивала на неправилности посебно у Лучанима где су представници опозиције хапшени о чему више можете читати ОВДЕ.

- Морам да вас обавестим да су данас одржани избори у четири општине и за нас то нису били лаки избори у условима који су нас на различите начине, вербално и физички нападали изнутра. Желим да вам кажем какви су изборни резултати вечерас и да се захвалим људима на огромној. У свим општинама у којима су избори одржани СНС однео је убдљиву победу! У Кули СНС је добио 59,68 одсто, друга је СПС за 18,1 одсто. У Кладову СНС 59 одсто гласова. Дошли смо до Лучана, Српска напредна странка добила је 66,20 одсто гласова. Другопалисрани је Савез за Србију са 9 одсто гласова. У мандатима СНС 27 мандата.

- На локалним претходним изборима наша странка је имала 50 одсто гласова, сами израчунајте колики је раст. Скоро 34 одсто раст у односу на резултате на претходним изборима.

- Ми смо данас добили више гласова него на председничким изборима.  Ова победа за нас је много важна и велика је награда за нас. Желим да се захвалим свима и у Кули и у Кладову. Само желим да кажем да смо много тога урадили у Дољевцу, Лучанима. Много смо уложили у то место, не због избора, то смо урадили још пре две године. Мораћемо још да радимо за Драгачево, Котражу. За Кулу смо тек почели да радимо и пресрећан сам. Морамо још јаче да радимо. 

Вучић је додао да још много тога треба да се уради у појединим општинама.

- Ја вреујем да у Кули, Сомбору, Апатину можемо још много тога да урадимо. До уторка ми је рок да ћу да паднем са власти, Харадинај је обећао, али у уторак ће електорпривреда Србије и банке, и многе државне институције добити новац када завршимо посао са Кинезима. 

- У Београду да су избори данас  били би много бољи резултати. Људи неће нереде, људи хоће мир. Нећу да се радујем, данас је Небојша Стефановић имао ужасно тежак дан. Борићу се сутра на Савету безбедности. Представићу оно што Србија мисли. Када се Тачи и остали изређају, имаћу пшраво на реплику и да кажем шта Србија мисли. 

Председник се захвалио свим активистима, али и народу на КиМ.

- Желим да се захвалим народу на КиМ! Желим да се захвалим нашим активистима који су се борили, који су трпели стравичне псовке и увреде цео боговетни дан. Ја сам их све молио данас да издрже и истрпе. Ја сам први пут посумњао у истраживање када је реч о Лучанима, али изгледа да нису погрешили. Честитам људима који су одлично савладали и знају како то раде. Ми не желимо да наши противници буду слабији, хоћемо да буду што јачи да имамо јаку конкуренцију.

На питања новинара, председник Србије коментарисао је и одлуку о ванредним изборима.

- Спремам се за Њујорк. Имамо много посла, и не могу о томе да мислим. Имамо велику борбу за нашу Србију. Желимо да заштитимо наш народ и интересе на КиМ.  Сви су они за изборе, и Небојша,  Алекса сви, али неће они још против старог шефа. 

Лидер Покрета социјалиста, Александар Вулин је честитао СНС победу на изборима и позвао на расписивање ванредних резултата.

- Велика је разлика између СНС и Савеза за Србију. Шетња на улицама не доноси рејтинг. Само озбиљна политика доноси добре резултате. Људи неће насиље над женама, људи хоће веће пензије, више плате, и виде да све то иде у добром смеру - објаснио је председник Србије. 

О оставци Небојше Стефановића

- Тежак дан је био. Било је много кривичних пријава у Лучанима, али ни у једној насилничкој акцији није учествовао нико из СНС. Онда се догодило да су упали у полицијској станици у Гучи и онда ме Небојша узнемирено звао и рекао да полиција мора да реагује. Рекао сам му да их пусти да вичу, да се деру и све док не крену на насиље. Њему је било тешко када сам то рекао, али нисам желео да разговарам даље о било чему. 

О новом јачању украјинских снага у Добасу читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА