Најновије

ЗАТВОРЕНА БИРАЧКА МЕСТА! Завршено гласање у Кладову, Кули, Лучанима и Дољевцу

У Лучанима, Дољевцу, Кладову и Кули данас су одржани локални избори. Око 90.000 грађана је имало прилику да бира своје представнике на локалним изборима, на којима учествује осам изборних листа. У свим општинама биралишта су била отворена од 7 до 20 часова.

Локални избори (Фото: Јутјуб)

20.00 - Затворена бирачка места! 

На редовним изборима у општини Лучани учествовало је осам листа, а право гласа имало је 16.483 бирача. Гласало се на 43 бирачка места, једном више него 2014. године. Право гласа на изборима у Дољевцу имало је 14.700 грађана. У општини Кула око 36.000 бирача могло је да гласа на 40 бирачких места за избор новог сазива локалног парламента, који ће имати 37 одборника.

18:48 - ОИК: У Кули до 18 сати гласало 44,69 одсто бирача

Одзив бирача на данашњим ванредним локалним изборима у Општини Кула, била је до 18 сати 44,69 одсто, потврђено је у Општинској изборној комисији (ОИК). Гласало је 16.055 грађана, и није било пријава неправилости са бирачких места којих је 40 у седам насељених места.

16:15 – Излазност у Лучанима до 16 часова је 52,8 одсто бирача. Гласало је 8.702 од 16.483 гласача.

15:33 - ОИК: Излазност у Кули до 14 часова око 28,5 одсто

На ванредним локалним изборима у општини Кула, до 14 часова гласало је 28,58 одсто уписаних бирача, речено је у Општинској изборној комисији (ОИК). Од уписаних 35.914 бирача, до 14 часова гласало је њих 10.267.

15:31 - Кладово: Приведен функционер СПС

Потпредседник Општинског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) у Кладову Перица Панковић приведен је данас на информативни разговор у полицију јер је, по наводима социјалиста, указао на присуство особа из Београда у близини бирачких места.

Како је новинарима рекао председник социјалиста у Кладову Радован Арежина, Панковић је приведен пошто је у близини једног бирачког места упитао извесну особу из Београда: Шта ту тражиш?

- Социјалистима се не дозвољава да активно учествују у изборима - рекао је Арежина наводећи да је у Кладову током претходне две недеље примећен велики број џипова београдских регистрација.

Председник Општинског одбора СПС је додао да је Панковић пуштен пошто је дао исказ.

13.45 - Општинска изборна комисија: У Дољевцу до 11.30 сати гласало 22,95 одсто бирача

По подацима Општинске изборне комисије (ОИК) у Дољевцу, на ванредним локалним изборима у тој општини до 11.30 часова гласало је 22,95 одсто уписаних бирача.

По речима секретара ОИК Гордане Цветковић, изборни процес протиче "у најбољем реду" а излазност је мања у односу на претходне локалне изборе када је до поднева свој бирачко право искористило 38 одсто уписаних бирача.

- Излазност је мања него на претходним изборима, а разлог је вероватно лоше време. Комунално предузеће чисти путеве и улице на подручју општине и верујемо да ће излазност бити пуно боља у поподневним часовима - казала је Гордана Цветковић.

11.35 - Све је регуларно!

Председник Општинске изборне комисије Јован Ковачевић рекао је да су сва бирачка места у општини Лучани отворена на време у 7 часова и гласање за сада протиче без пробема. Он је казао да локалне изборе у Лучанима прати и пет акредитованих удружења са око 200 посматрача.

10.00 - ЦРТА: До сада гласало 2.049 грађана

Посматрачка мисија организације ЦРТА саопштила је данас да је на бирачка места локалним изборима у Лучанима до 10 часова на гласање изашло укупно 2.049 грађана, што је 12.4 одсто од укупног броја бирача, а забележено је неколико неправилности.

08.55 - Бирачка места у Општини Кула у којој се данас одржавају ванредни локални избори, орворена су на време, потврђено је у Општинској изборној комисији (ОИК).

Председница ОИК Невенка Рабреновић рекла је да је свих 40 бирачких места отворено на време, да није било никаквих проблема или кашњења.

08.50 - Изборна места на подручју општине Дољевац отворена су јутрос у 7.00 часова без обзира на лоше време и гласање за локалну скупштину  за сада протиче без проблема, изјавила је секретар дољевачке Општинске изборне комисије Гордана Цветковић.

На редовним изборима у општини Лучани учествоваће осам листа, а право гласа има 16.483 бирача. Гласаће се на 43 бирачка места, једном више него 2014. године. Прва на гласачком листићу на изборима у Лучанима је листа Александар Вучић - Зато што волимо Лучане и Драгачево, друга је ПУПС Милана Кркобабића, док је трећи Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС). Четврта листа је коалиција окупљена у Савезу за Србију, пета Војислав Шешељ СРС, шеста Ивица Дачић - СПС, седма је Група грађана "Један тим" - Ивица Вукићевић и осма је Јединствена Србија Драган Марковић Палма. Нови скупштински сазив општине Лучани након ових избора имаће 35 одборника, што је за десет мање него до сада.

У Дољевцу, где су ванредни избори расписани после оставке председника Горана Љубица, грађани ће бирати 37 одборника у локалној скупштини. На изборима ће се такмичити пет странака и једна група грађана: СНС, СПС, ПУПС, Јединствена Србија, СРС и Група грађана "За демократски Дољевац". Право гласа на изборима у Дољевцу има 14.700 грађана. На ванредним локалним изборима ће на 31 бирачком месту моћи да гласају и грађани Кладова и то за 28 одборника у локалном парламенту.  Пријављене су четири листе - СНС, СПС, ПУПС и СРС, а право гласа има нешто више од 22.300 градана. У општини Кула око 36.000 бирача моћи ће да гласа на 40 бирачких места за избор новог сазива локалног парламента који ће имати 37 одборника. 

На изборима у Кули учетвоваће осам изборних листа: Александар Вучић - Зато што волим Кулу, СПС - Ивица Дачић, Покрет Краљевине Србије - Марко Кошутић, Руска странка, Душан Хајдуковић - Кекини принципи, Покрет социјалиста - Александар Вулин, СРС - др Војислав Шешељ, ПУПС - Милан Кркобабић и Група градана "Критична маса". 

Објављен трејлер руског филма “Балканска граница”. Погледајте трејлер ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић о преварама властодржаца

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА