Најновије

ВАПЕ, ХВАТАЈУ СЕ ЗА ПОСЛЕДЊУ СЛАМКУ СПАСА! Хришћани источно од Еуфрата писали писмо Трампу, јер ускоро крећу хорде зла!

Сиријско војно веће, група лојална курдским Сиријским демократским снагама (СДФ), позвала је председника САД Доналда Трампа да их заштити од надолазеће турске војне инвазије у северној Сирији.

Припадници курдског ЈПГ-а (Фото: Јутјуб)

- Сада је време да хришћанске, западне земље, хришћанске цркве и верници широм света заштите хришћане у североисточној Сирији од тога да постану жртве бруталног рата - наводи се у изјави.

Сиријски војни савет борио се заједно са курдским Јединицама народне заштите (ЈПГ) од 2013. године када је формирана њихова група у североисточној провинцији Ал-Хасака. Од тада су помагали ЈПГ и СДФ у њиховој дугој борби против Исламске државе, истовремено штитећи неколико подручја у покрајини Ал-Хасака у североисточној Сирији.

Пре две недеље, Доналд Трамп је објавио да повлачи америчке војнике из Сирије, упркос негодовању неколико чланова владе. Повлачењем војске САД из Сирије сада ће оставити северни део земље на милост и немилост турске војске и њихових милитантних савезника.

Погледајте ОВДЕ шта Американци раде надомак границе са Сиријом.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како се грчки добровољац борио раме уз раме са Курдима за ослобађање града Кобанеа од џихадиста Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА