Најновије

Бивши Ђинђићев телохранитељ тврди: Чеда се дивио Шешељу, а од Шиптара је добио два "ролекса" због једног задатка (ВИДЕО)

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић својевремено је, према тврдњама Милана Веруовића, редовно посећивао вођу „земунског клана“ Душана Спасојевића Шиптара, а Веруовић тврди и да се Јовановић дивио лидеру радикала Војиславу Шешељу.

Шешељ (Фото: СРС)

Веруовић, иначе бивши Ђинђићев телохранитељ, је у интервјуу за Балкан инфо рекао да је Јовановић 2001. године "покушавао да извуче Спасојевића из затвора и за то је награђен вредним "ролекс" сатовима, али и новцем".

- Душан Спасојевић га је наградио новцем, а добио је и два сата, мушки и женски "ролекс"! Ишао је у затвор, јер је морао Дућу да смири и реалксира. Да му каже:,,Биће све у реду, Дућо, ја сам ту. Само немој да кажеш да сам ја са тобом био на оној журки, да смо шмркали, да смо се купали у базену..." Чеда је директно учествовао у његовом ослобађању, имао је везу и контакт са "земунским кланом" - рекао је бивши Ђинђићев телохранитељ.

Он тврди да се Јовановић "осећао као да га "земунски клан" држи у шаци" и да се "обрадовао кад су убијени Спасојевић и Луковић". У тренутку те ликвидације, Веруовић се налазио у болници због рањавања у атентату на Ђинђића.

- Чеда ме је често посећивао у болници. Те вечери, у касно доба, дошао ми је и сав озарен рекао радосну вест:,,Милане, осветили смо Зорана!" Био је радостан и задовољан. Рекао је да су пронашли штек у ком су се налазили "земунци" и да су покушали да пружају отпор и беже, па је полиција применила силу и убила их. Питао сам:,,Чедо, зар сте морали да их убијете?" Било је много других начина, па и да се сами поубијају. Мислим да су били веома важни сведоци. Али, управо због тога он је био радостан, био је у страху да га не разоткрију његови контакти с њима – испричао је Веруовић.

Он каже да су Чеду "плашили сликама из Шилерове".

- На крају је срушио Шилерову. Градска управа се бунила, нису могли да нађу прави разлог да изврше то наређење, али је он ишао као Крцун и рушио све чега се бојао – рекао је бивши Ђинђићев телохранитељ.

Јовановић се није оглашавао поводом тврдњи Веруовића.

Погледајте ОВДЕ какве тенкове Турци спремају за офанзиву на Сирију! Да ти памет стане! 

Извор: Балкан инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА