Најновије

Крвава савест политизованог судства у случају Насер Орић

Током грађанског рата у бившој Југославији показала се на делу политичка инструментализација дела међународне заједнице вођена принципом да су Срби једини и искључиви злочинци, агресори и модерни европски нацисти.

Mиша Вацић (Фото: Српска десница)

Пише: Миша Вацић, председник Српске деснице    

Србији и српском народу ударен је моћни медијски печат о генетској предиспозицији за насиље, терор и антицивилизацијско понашање према несрпском становништву. Истина, правда и чињенично стање на терену никада нису узимани у озбиљно разматрање и објективну анализу. Само Хашки трибунал за бившу Југославију оптужио је преко стотину Срба, а 63 Србина осуђена су на преко хиљаду година робије збирно. Србија је једина држава региона која је морала изручити свој највиши војни, полицијски и политички врх овој накарадној и нелегалној институцији,од председника државе до начелника Генералштаба. Свим нашим људима је пресуђивано у монтираним политичким процесима. Истовремено, организатори и спроводиоци политике геноцида, етничког чишћења и ратних злочина над српским цивилним становништвом широм бивше Хрватске, Босне и Херцеговине и Косова и Метохије остајали су некажњени или су кажњавани трагикомичним пресудама. Из овога је јасно да западним центрима моћи важну улогу игра колективна сатанизација Србије, српског руководства и народа у целини зарад постизања одређених геополитичких интереса на Балканском полуострву.
Ослобађајућа пресуда познатом ратном зликовцу Насеру Орићу коју је у другостепеном поступку изрекло Апелационо веће Суда тзв.Босне и Херцеговине, у најмању руку је срамотан, али српској јавности и очекиван корак. Насер Орић,ратни командант Сребренице  током рата у бившој БиХ, предводио је јединице муслиманских убица у областима Зворника, Братунца, Скелана и Милића. Снаге под његовом директном командом извршиле су најмонструозније злочине над Србима средњег Подриња. Иза Орићевих муџахедина и острашћених исламских фанатика остало је спаљено неколико десетина српских села и варошица, око 3 500 убијених незаштићених цивила и многе уништене православне светиње.

Криминални акти Насера Орића и његове 28.дивизије могу се поредити са дивљањем Исламске државе на Блиском истоку. Орићева кољачка братија вештим политичким маневрима склоњена је у сигурност тзв.демилитаризоване зоне Сребреница под заштитом Уједињених нација. Из ове безбедне енклаве Орић је правио геноцидне акције према околним српским местима,а истовремено су у исту „демилитаризовану „зону стизале тоне оружја и војне опреме,најчешће уз знање и сагласност снага УН. О злочиначкој активности Насера и њему потчињених снага постоји обимна документација Србије, Републике Српске и извештаји других страних држава, укључујући и сазнања истражних органа УН на ратом захваћеним подручјима. Али, у политизованим правосуђима међународне заједнице и бивших југословенских република за истину нема места нити политичке воље.

Када је ВРС одлучила да прекине дивљање Орићевих банди у лето 1995.године, Срби и њихови војни и политички лидери означени су као злочинци и улоге добрих и лоших момака су се промениле. Бриљантна војна операција ген.Младића пресекла је крвави пир Насерових убица, ослободила читаву зону и муслиманско становништво на сигуран начин пребацило на територију на коју су били вољни на оду. Убијени у борбама злочинци ( око 1000 војника) медијски су представљени на Западу као масовне цивилне жртве злих Срба (наводно 8000 убијених цивила), а Орић је добио статус националног хероја у федералној БиХ. Овај лажни сценарио и данас је нажалост прихваћен у појединим срединама!

Срби никада неће прихватити Орића као невиног човека ,нити ће Србија икада признати наводни геноцид који јој се намеће пуне две деценије. У овоме су сложни највиши српски званичници и нација у целини. Србија није извршила геноцид. Геноцид и етничко чишћење доживео је управо лажно окривљени српски народ у бившој Хрватској, БиХ и на КиМ. Република Србија је једина мултиетничка, мултиконфесионална и демократска држава пост-југословенског простора са преко милион примљених српских прогнаника.

Злочинац Насер Орић и њему слични људи крвавих руку ослобођени су тренутно своје кривичне одговорности, али нека знају да злочин не застарева. Србија ће се постарати да одговорни плате за сва доказана недела која су починили над невиним цивилима, без обзира на тешкоће са којима се правда суочава у овим моментима. 

Kaко је Француска ударила шамар Албанцима сазнајте ОВДЕ.

Извор: Афера

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Миша Вацић о Звонку Веселиновићу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА