Најновије

ЖУТИ ПРСЛУЦИ ЗАУЗИМАЈУ ПОДГОРИЦУ: ''Запалићемо бакље слободе'' (ВИДЕО)

Више хиљада грађана окупило се вечерас на протесту испред Скупштине Црне Горе, поводом неуставне полицијске отмице једног од лидера Демократског фронта Небојше Медојевића и могућег затварања Милана Кнежевића.

Протест у Подгорици (Фото: ИН4С)

Велики број грађана носио је жуте прслуке, по узору на демонстранте у Паризу. Булевар испред зграде парламента био је блокиран за саобраћај.

Протест је организовао Демократски фронт. Присутни су били и председник СНП Владимир Јоковић, Горан Даниловић и Горан Радоњић из Уједињене Црне Горе, Милош Конатар и Лука Ракчевић из Грађанског покрета УРА, Данило Шарановић и Невен Гошовић из Демократске Црне Горе, као и генерални секретар Праве Црне Горе Владисав Дајковић, те бивши посланик Младен Бојанић.

Председник Нове српске демократије и један од лидера ДФ Андрија Мандић захвалио се на масовном присуству грађана на протесту.

–Има нас довољно да покренемо промене у Црној Гори. Ова земља је кренула странпутицом. Режим Мила Ђукановића нас води у амбис. Зато смо ставили жуте прслуке да покажемо да нас има довољно за промене у Црној Гори. Запалићемо ватру слободе у среду, када почињу протести у свим градовима Црне Горе. Читава Црна Гора биће запаљена бакљама слободе, истакао је Мандић.

Он је казао да власт ризикује Медојевићев живот и позвао Уставни суд да сјутра да јасан одговор.

–Чекамо одговор, а ако се ствар не заврши читава Црна Гора ће бити запаљена бакљама слободе и спустити се у Подгорицу, рекао је Мандић, након чијег говора је кренула шетњу поред, како је казао, „заробљених институција“.

Протестна шетња је настављена Херцеговачком улицом, окупљени су се упутили ка Тргу, а потом вратили испред Скупштине Црне Горе. Током протестне шетње демонстранти су скандирали „Мило лопове“ и „Катнићу убицо“.

Након окончања протестне шетња скуп је завршена, а нови је заказан за среду.

Какве везе Руси имају са '’жутим прслуцима'’, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Црна Гора против независности Косова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА