Најновије

НЕЗАМИСЛИВ ШОК НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Путин као тајфун, руска војска улази у Либан! Потписани споразуми, ово се дешава...

Либан планира да отвори своје луке за руске ратне бродове, а Русија ће за узврат помоћи у обуци либанске војске.

Шојгу и Путин (Фото: РИА)

Руска влада је раније ове недеље најавила да ће Москва ускоро закључити споразум о војној сарадњи са Либаном, који пружа “свеобухватан оквир за координацију“ и “заједничке активности“ између војске ове две земље.
Према извештајима медија, руски премијер Дмитриј Медведев је упутио руском Министарству одбране да започне разговоре са својим либанским колегом, и да потпишу споразум о сарадњи између ове две земље.
Ове вести су уследиле када је израелски министар запретио да ће Либан вратити у камено доба.
Нацрт споразума који ће бити потписан између странака је укључивао отварање либанских лука за руске војне бродове и флоте, поред тога што ће либански аеродроми постати транзитна станица за руске авионе и борце, као и слање руских војних стручњака за обуку и јачање способности припадника либанске војске, преносе руске агенције.
Нацрт споразума обезбеђује размену информација о питањима одбране и промоцији међусобног поверења у борби против заједничког тероризма, као и развој односа у области заједничке војне обуке у разним областима везаним за војну службу, медицину, инжењеринг, географију и друго.
У споразуму је такође укључено и учешће у активностима за претраживање и спашавање на мору, борби против тероризма и пиратерије.
Русија ће такође либанским војним делегацијама одобрити да присуствују свим руским војним вежбама, састанцима и конференцијама које се одржавају по питању војних и одбрамбених ствари.
Амерички аналитичари су већ приметили да је овај потез потпуно изненадио обавештајне службе Израела и САД, процена је да Русија овим споразумом цементира своје присуство на Блиском истоку и трајно обезбеђује мир Сирији.
Црна кутија из руског авиона открила последње речи пилота, које је  изговорио само неколико секунди пре смртоносног пада. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако одмарају и уживају Шојгу и Путин
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА