Најновије

ПАЦОЛИ: Путујем и борим се да добијем признања Косова, а Дачић ми подмеће ногу!

Тзв. косовски министар спољних послова Беџет Пацоли, на недавно одржаном неформалном састанку министара спољних послова "западнобалканске шесторке" у Сарајеву, тужакао је шефа српске дипломатије Ивицу Дачића да му стално "подмеће ногу".

Дачић (Фото: Јутјуб)

Како "Новости" сазнају, он је у тренутку када је потпредседник наше владе током радног ручка изашао да разговара са новинарима искористио прилику и колегама рекао:
- Људи са Косова су млади, а не могу слободно да путују. Србија прави проблеме сваки дан. Путујем и борим се да добијем признања Косова, а Ивица их сруши.
Пацоли је кренуо да набраја како "Србија блокира Косово у слободном кретању робе, да постоји проблем и са Босном и Херцеговином, јер су људима са Косова потребне визе".
- Немамо ни директан контакт са Европском унијом, јер смо окружени Србијом, Македонијом и Албанијом - говорио је Пацоли који је, према изворима "Новости", једино био задовољан намерама Србије да гради ауто-пут преко Косова и Метохије до Тиране.
Иначе, "рат" Дачића и Пацолија траје већ дуго, а сукоб је букнуо када су Бурунди, Суринам и Гвинеја Бисао повукли признања Косова. Косовски политичар је "прозивао" нашег шефа дипломатије Ивицу Дачића да је мали како би се супротставио независности Косова, а шеф српске дипломатије му је одговорио да је "нервозан, јер им не иде баш како су планирали и како су платили". Он је и питао "великог" Беџета Пацолија зашто нису постали чланови Унеска или Интерпола.

Нови покушај

После три неуспеле седнице на којима није било довољно гласова за демаркацију са Црном Гором, косовска скупштина заседаће поново сутра. Медији у јужној српској покрајини спекулишу да је наводно овога пута обезбеђено довољно "руку" и без представника Срба.
Није британски шпијун отрован због санкција, него због нечег много горег. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Србија је на добром реформском путу, приоритет ЕУ
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА