Најновије

ТОДОРИЋ: Са Ђинђићем сам договарао куповину "Фрикома"! У Србији сам потрошио 400 милиона евра!

Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић је, у интервјуу за Н1, изјавио да је са некадашњим премијером Србије Зораном Ђинђићем договарао куповину "Фрикома" и да је у Србији пре куповине "Меркатора" уложио 400 милиона евра.

Ивица Тодорић (Фото: Јутјуб/Правда)

Тодорић је интервју дао у Лондону, где ће суд 20. априла донети одлуку о захтеву за његово изручење Хрватској због злоупотреба у привредном пословању.
- Када сам се кандидовао за куповину прве индустрије у Србији, дошао сам код надлежног министра и он се насмејао и рекао ми: ''Јесте ви луди, па како бих ја вама, Хрвату, овде омогућио да овде инвестира у оваквим околностима'' - казао је Тодорић.
Он је рекао да га је "након четири месеца назвао неки министар из Србије".
- Вели ми да сам био код њега и да сам хтео да инвестирам и пита ме да ли бих дошао на разговор са премијером Ðинђићем. Ја сам рекао да бих, добио сам термин. Дођем код господина Ðинђића, био је и тај министар, 45 минута смо разговарали. Рекао сам да сам се кандидовао за куповину деоница ''Фрикома'' и рекао сам премијеру да разумем да то њима није политички једноставно и питао га дозвољава ли ми да дам понуду, па ако не буде добра ја нећу ниједну реч да кажем. Он се окренуо према министру и рекао му да ако Тодорић да најбољу понуду упакирај му то и има да купи - навео је Тодорић.
Он је додао да је "требало у таквим условима стварати регионалну индустрију".
Тодорић је причао и томе како се "посветио храни пре 5, 6 година".
- Не знам сад тачно, али нисам завршио "ретаил" (продајни ланци). Онда сам се борио око тог вражјег ''Меркатора'', направио сам грешку. У Хрватској сам направио одличан ретаил ''Конзум'' и у њему направио огромне новце, онда сам кренуо у Босни и у Србији. У Србији сам потрошио негде 400 милиона евра, у Словенији 200 милиона евра - рекао је Тодорић.
- Мучио сам се, нису ми резултати били добри. Или је требало то да продам или то све објединим. Кренуо сам на ''Меркатор'' и то је било доста реално, али ја сам се мучио три године да бих га добио. Морате схватити да је ''Агрокор'' потрошио огромне новце да купимо ''Меркатор'', борио сам се с њим у Србији, у Хрватској, у Босни, рушио сам му промет, цене, борио сам се. Правио је друге глупости, да би био јачи од мене куповао је у Босни продавнице, па у Србији. То је била борба на смрт, праштали су милиони - казао је он.
Тодорић је изнео тврдњу да је "на крају успео и направио чудо са тим успехом".
На питање зашто је потписао "Леx Агрокор", којим је уведена ванредна управа у тој компанији, он је одговорио да је то урадио "зато што је Н1 телевизија 24 сата преносила случај ''Агрокор'' Ивице Тодорића лопова и криминалца".
- Пратили сте случај, горе, доле, лево, десно. Они (добављачи) су се сваки дан појављивали и доводили су их да би срушили мене и моје партнере - рекао је Тодорић.
Он је потом изнео и тврдњу да "Агрокор'' није био у проблемима, никаквим".
На питање о дружењу са покојним председником Хрватске Фрањом Туђманом и о томе "да ли је политика била пресудна да ''Агрокор'' овако нарасте".
- Како? Шта су они мени? Ја сам платио око 200 милиона марака све те деонице које смо куповали у то прво време. Штета је да сам један евро платио. Требало је све да дам у инвестиције. Ја сам овако направио огромну индустрију, замислите да то нисам давао колику би вредност направио. Они су мени продали две фирме, не Туђман, он је ништа - навео је Тодорић.
Прочитајте ОВДЕ чиме Хрватска опет провоцира Србију.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Агрокор, расплет кризе.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА