Најновије

НЕОЧЕКИВАНО: Ако пред спавање поједете јабуку, десиће вам се ове ствари!

Много људи пре спавања осећа потребу да нешто поједе, упркос вечери коју су пре тога појели.

Поједите јабуку пред спавање (Фото: pixabay.com)

Грицкање пред спавање није нужно лоше, ако то не укључује неку јаку, масну, зачињену храну. А шта ће се десити ако пред спавање поједете јабуку?

Витамини и минерали

Јабуке су сјајан извор витамина Ц, витамина Б и калијума, неопходног за добар сан. Витамин Ц помаже у смањењу притиска, побољшава дисање и смањује шећер у крви што вас опушта. Витамин Б6 смањује стрес и побољшава расположење, и не само то - овај витамин је неопходан за разградњу масти па ћете сагоревати вишак док спавате.

Полифеноли

Полифеноли су врста антиоксиданата а има их у кори јабуке. Зато је бескорисно попити сок од јабуке или је јести огуљену - само са кором регулисаћете инсулин и омогућити себи миран сан

Влакна и вода

Отприлике 85 одсто јабуке чини вода. Јабука средње величине има 15 одсто ваше дневне потребе за влакнима, што значи да ће вас заситити и омогућити вам да мирно спавате, без крчања стомака. Не само то, нерастворљива влакна из јабуке помоћи ће вам да задржите воду у цревима, па неће бити ноћних шетњи до тоалета, а потребу ћете осетити таман кад треба - ујутро када устанете.

Калорије, масти и угљени хидрати

Јабуке готово да не садрже масти, и имају мало калорија - јабука средње величине има око 95 калорија и око 10 одсто ваше дневне потребе за угљеним хидратима.
Све у свему, ако припадате већини коју тик пред спавање спопадне глад, јабука је најбољи избор који можете да направите, па навалите без гриже савести. Кору наранџе сви бацамо, а она лечи 8 врста болести, спречава појаву канцера, регулише крвни притисак, топи килограме! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Блиц жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

5 разлога зашто би свако одмах требао појести једну јабуку
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА