Најновије

РАСПЛАМСАВА СЕ СУКОБ ДВОЈИЦЕ ГЛАВАРА У ЦРНОЈ ГОРИ: Рат Ђукановића и Марковића за УДБУ!

Лидер ДПС-а и новоизабрани председник Црне Горе Мило Ђукановић у АНБ-у контролише само шефа службе Дејана Перуничића, док је потпуну контролу над тајном полицијом преузео Душко Марковић, сазнаје “Слобода” у врху ДПС-а.

Ђукановић и Марковић (Фото: Јутјуб)

Управо ће две струје унутар ДПС-а, које воде битку иза кулиса, покушати да преузму тоталну контролу над некадашњом Удбом, која је кључна полуга у очувању и контролисању власти. Јавна је тајна, и постаје све видљивије, да између Мила Ђукановића и Душка Марковића постоје несугласице и да њих двојица нису у најбољим односима. У јеку председничке кампање, екипа окупљена око актуелног премијера успела је да из АНБ-а склони Милана Ковачевића, шефа тајне полиције за Подгорицу, иначе кума породице Ђукановић. Преузимањем контроле над Подгорицом, екипа око Марковића је загосподарила тајном полицијом по дубини, док једино нема потпуни утицај на Дејана Перуничића, који је некада словио као кадар актуелног премијера.

Ђукановић сада контролише шефа АНБ-а, министра одбране и специјално тужилаштво, док Марковић држи под контролом МУП, војно-обавештајну службу, полицију и оперативу тајне полиције.

Како незванично сазнајемо, Душко Марковић је покушао да издејствује смену Перуничића, која би била јавности представљена као његов лични захтев за одлазак у пензију, из које је иначе враћен на мјесто шефа АНБ-а. Међутим, Ђукановић је успео да спречи тај наум, па је Перуничић остао на функцији.
Перуничић слови за искусног оперативца који је од 1998. био први човек за надзор, технику и прислушкивање – дела тадашње службе државне безбедности задужене за тајна праћења и снимања.

Управо најновија одлука да се доносе Закон о председнику државе, којим се дају најшира могућа овлашћења председнику Црне Горе, у овом случају Милу Ђукановићу, значи само слабљење позиције премијера Душка Марковића. Ђукановић планира да направи паралелни систем унутар државе и да тако контролише све институције, које иначе, председник Црне Горе, до сада, није могао да стави под своју шапу. Он ће преко савета, комисија и радних група, које ће бити формиране за све области, са посебним акцентом на безбедносни ситем, направити државу у самој држави, а на те позиције биће постављени кадрови који су њему одани.

Да између Ђукановића и Марковића више није идилична ситуација, показала је и прослава победе новоизабраног председника Црне Горе, којој није присуствовао ни премијер, али ни министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић. Ђукановић, у овом моменту, контролише министра одбране Предрага Бошковића, али не и војно-обавештајну службу, која је под пуном контролом Марковића. Како је Влада Црне Горе оптужила српске војнике да су окупирали Будву, прочитајте ОВДЕ. Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Душко Марковић о билбордима који величају српску војску у Будви
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА