Најновије

Запад је на Русију покренуо највећи напад у историји, а Путин је послао ову ледену поруку...

Глобална “олуја“ стиже кроз сукоб интереса Русије и Сједињених Држава, који математички и прецизно воде до рата епских димензија или, у најбољем случају, до много мањих ратова.

Путин (Фото: РИА)

Да ли ће Егејско море бити једно од тих места? Озбиром да је у Средоземном и Егејском мору, оно што уједињују Русију и Турску, истовремено оно што их одваја од САД и Турске?
Хоће ли Балкан остати овакав какав је, или ћемо ту видети рат и комадање територије?
Руски аналитичари предвиђају црне дане, нарочито након Путинове презентације новог арсенала.
Русија се вратила заувек, и позива на нову дефиницију области утицаја, што је нешто што САД и НАТО не прихватају.
Недавни британски дипломатски потез никако није изолован случај, каже геополитички аналитичар Фил Батлер, говорећи о растућем притиску Запада на Русију последњих година.
Судећи по нивоу западних и источних подела, Трећи светски рат је сада ближи него икад, још од кризе из 1962. године и руских ракета на Куби.
Реторика премијерке Терезе Меј у британском парламенту, где је износила тешке оптужбе против Москве по питању инцидента са бившим шпијуном Сергејем Скрипаљом, подсећа на кубанску кризу 1960-их година, каже геополитички аналитичар Фил Батлер.
“Гледајући у Трампову очигледну вољу за рат против Русије, нарочито након именовања Џона Болтона за саветника за националну безбедност, слика се не чини добром.“
“Ниво агресије се подигао. Сигуран сам да је то оно што је подстакло Путина када је упозорио планету на разарајуће оружје Русије. Кремљ свакако зна више од свих нас. Али Трећи светски рат је ближи него икад,“ рекао је геополитички аналитичар.
Након тровања бившег руског “двоструког“ агента, британска премијерка је пожурила да покаже на Русију, иако је истрага о овом случају далеко од завршетка.
Поред засустављања дипломатских односа на високом нивоу са Москвом и протеривања 23 руских дипломата из Велике Британије, британско руководство је позвало САД и европске земље да следе њихове кораке.
Као резултат тога, Бела кућа је рекла да су 23 земље пристале да протерају руске дипломате, од укупно 137.
Међутим, 11 држава чланица ЕУ, тј. Аустрија, Белгија, Бугарска, Кипар, Грчка, Ирска, Луксембург, Малта, Португалија, Словачка и Словенија, нису показале “солидарност“ са Лондоном и одбиле су да протерају руске дипломате.
Према речима Батлера, недавне дипломатске потезе не бисмо требали посматрати као изолован случај “јер је заправо Запад покренуо напад великих размера на свим фронтовима против Русије и председника Владимира Путина.“
“Велика Британија и пародија о хемијскм оружју су само део плана који укључује обимне сајбер нападе, друштвене и политичке нападе, манипулацију медијима, и стварну стратегију и тактике,“ рекао је геополитички аналитичар.
“Узмите, на пример, кампању против Газе, израелске нападе и прусуство Хезболаха. Погледајте цео спектар и видећете на шта мислим,“ закључује он.
Аналитичар је напоменуо да изгледа да Лондон и његови савезници покушавају да “много птица убију каменом“: да бојкотују Русију која је домаћин Светског првенства, подрију Северни ток 2 и изврше притисак на војну коалицију Русије и Сирије, која успешно напредују у источној Гути.
С друге стране, секретар за одбрану Гавин Вилијамсон, најавио је да је Велика Британија спремна да предузме акцију против руске имовине сумњивог порекла, према недавно усвојеном закону.
Све ово, и много тога другог, доказује да је Путин тачно знао шта је говорио када је говорио о руком нуклеарном арсеналу.. да Запад и читава планета знају тачно шта долази.
Руси преговарали, САА без борбе ушла у шест насеља у Хами. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: fort-russ.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА