Најновије

АМЕРИКАНАЦ ШОКИРАО ЕВРОПУ КОНАЧНИМ ПРИЗНАЊЕМ: "Вашингтону је јасно да дијалог који води ЕУ о Косову неће функционисати!"

Професор Универзитета Џонс Хопкинс Едвард Џозеф сматра да посете Метјуа Палмера и Веса Мичела Србији не треба посматрати као притисак око питања Косова.

Илустрација (Фото: public/Правда)

Исто тако, како каже, треба имати на уму да статус кво за Вашингтон није опција".
"Треба знати да је Вашингтону јасно да дијалог који води Европска унија у Бриселу очигледно неће функционисати", казао је Џозеф за "Глас Америке".
На питање да ли САД имају амбицију или план да се питање Косова реши ове године, он је одговорио да је "очигледно да ће Косово бити питање број један између Вашингтона и Београда". 
"Није једино питање, али јесте најважније. Питање признања остаје отворено, а даље инсистирање на статусу кво није стабилно и водиће даљим инцидентима. Ако избије насиље, ситуација ће бити још гора, а председнику Србије Александру Вучићу ће бити све теже да дође до разумног закључка, који ће водити Србију ка Европској унији", оценио је Џозеф. 
Он је, у интервјуу који ће у целини "Глас Америке" емитовати у понедељак, изнео и становиште да "замрзнути конфликт на Косову није решење" и да "само може да изазове додатне конфликте и спречи Србију у испуњењу циља - да постане чланица ЕУ".
Са каквим признањем је Њујорк Тајмс шокирао свет, а тиче се Србије и злочина на Косову сазнајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА