Најновије

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ГОСТОМ ИЗ НЕМАЧКЕ ОПЕТ ШИРИ ДЕФЕТИЗАМ! Ако не решимо Косово, прети нам опасност од банкротства!

Компромис не може да буде испуњавање свих жеља албанске стране, а да Срби морају да прихвате све што желе, јер, у противном, они ће бити криви за слом било каквих разговора и преговора, рекао је данас председник Александар Вучић на заједничкој прес конференцији са председником Одбора Бундестага за европске послове, Гинтером Крихбаумом.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је истакао да је Србија за компромис и да жели да разговара, у циљу проналажења компромисног решења.


Додао је да је питање Косова и Метохије била кључна тема њихових разговора, те да је немачком посланику указао да је Србија испунила све обавезе споразума из Брисела, а Приштина није ону једну коју је преузела.


Председник Србије истакао је и да су сви економски параметри на страни Србије, али да, ако не будемо пронашли одрживо решење за Косово и Метохију, прети опасност да се можемо вратити на време из 2011. банкротства и тешке ситуације, када смо морали земљу да спашавамо.


Вучић је, након састанка са послаником немачког Бундестага и председником Одбора за односе са ЕУ Гинтером Крихбаумом, нагласио да је највећи део разговора био посвећен односима Беогарда и Приштине.


Рекао је да је са гостом говорио о нашем унутрашњем дијалогу, шта грађани Србије мисле, али и Бриселском споразуму, обавезама које смо испунили и само једној обавези коју је имала друга страна а није јој пало напамет да то испуне.


Указао је да нам то много отежава ситуацију, нарочито после бруталног хапшења диркетора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, те додао да поред свега морамо да разговармао.


"Рекао сам Крихбауму да желимо да разговарамо, желимо компромис, али да не може бити испуњавање свих жеља албанске стране и да Срби морају да прихвате све што Албанци желе, јер би у противном били криви за неуспех. За уцене и претње нисмо спремни", поручио је Вучић.


Грађани Србије ће, како је најавио, имати прилку да се изразе о ономе што будемо мислили да је рационално и компромисно решнеје.


"Да ли ћемо имати довољно храбрости и снаге да донесемо решење, али и други да са нама учествују у томе, видећемо. Нисам превелики оптимиста, аи увек постоји нада да људи желе да гледају више у будућност него у прошлост", нагласио је он.

Историчар Милош Ковић упозорио је Вучића: Зна се како пролазе државе које покажу слабост! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта је Вучић говорио након састанка са председником спољнополитичког одбора немачког Бундестага

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА