Најновије

ДРЕЦУН ОДГОВОРИО НА ШПЕКУЛАЦИЈЕ ИЗ МЕДИЈА: Не прихватамо чланство КиМ у УН у замену за ЗСО!

За Београд једино прихватљиво решење је да се дијалогом дође до компромиса, рекао је председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун.

Милован Дрецун (Фото: Правда)

Србија неће прихватити чланство лажне државе Косово у Уједињеним нацијама у замену за Заједницу српских општина, рекао је за Први програм Радио Београда председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, коментаришући писање медија.

Поновио је да је за Београд једино прихватљиво решење да се дијалогом дође до компромиса.

"Било какав притисак или план да се Србија натера да поступи противно дефинисаним 'доњим границама' једноставно је осуђен на неуспех. Наравно да је став западних земаља које су признале Косово као државу такав да би они желели да ми признамо ту самопроглашену државу и да она постане чланица Уједињених нација. Сви ови натписи који говоре о некаквим понудама 'једно за друго' су заправо покушај да се покаже да се Србији нуди све за ништа и то, наравно, није прихватљиво", рекао је Дрецун.  

Оно што нудимо, каже Дрецун, јесте да се седне за преговарачки сто и да се постигне компромисно решење за коначни статус Косова, све друго је изван онога што ће Србија прихватити.

Медији су претходно пренели да западне земље разматрају опцију измене формата дијалога Београда и Приштине.

Како се наводи, један од модела о којем се размишља је да се у преговоре укључи више посредника и да се на брзину издејствује оно што је за Србију неприхватљиво.

Прочитајте ОВДЕ  ауторски текст Слободана Антонића: Долази време да се Срби угледају на хероје свог Отаџбинског рата а не на Жене у црном.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Др Дејан Мировић у емисиј “РасПравда”: Вучићева немогућа мисија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА