Најновије

ДАЧИЋ: Друг Сергеј ме је информисао о свим детаљима планираног терористичког напада на Путина и Вучића!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је одмах, након што је чуо да су руски специјалци осујетили паклени план џихадиста и спречили крвопролиће током марша Бесмртног пука у Москви, позвао руског колегу Сергеја Лаврова који га је, како каже, информисао о детаљима.

Лавров и Дачић (Фото: Јутјуб)

Међу учесницима марша је био и председник Србије Александар Вучић, а Дачић каже да не може ни да замисли шта је све могло да се догоди да су их терористи напали.

То би, каже, имало несагледиве последице. Срећом, истакао је, да су руски специјалци на време открили паклени план џихадиста и спречили крвопролиће.

"Одмах сам позвао друга Сергеја и честитао му на изванредној акцији руских служби. Он ме је информисао о детаљима акције и договорили смо се да нам Руси доставе више информација поводом тог случаја", рекао је шеф српске дипломатије.

И министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић оценила је да је велика срећа што је спречено крвопролиће.

"Очито се радило о организованој акцији која је, срећом, спречена. То је показатељ да и данас, нажалост, постоје снаге које отворено атакују на тековине антифашизма, што је недопустиво у свим озбиљним државама Европе и света", рекла је она. Министар одбране Александар Вулин каже да све службе озбиљно и савесно раде на борби против тероризма.

"И ова акција је наставак такве упорне и успешне борбе. Сва наше службе сарађују у борби против терора. Наше службе су у контакту са руским службама", рекао је Вулин.

Прочитајте ОВДЕ какви су то докази пронађени у Сирији а тиче се наоружавања терориста.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ивица Дачић о начину рада Савета безбедности, као и најавама да ће Британија као председавајући избацити Косово са дневног реда.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА