Најновије

ДУЧИЋ, КОМАНДАНТ БОНДСТИЛА: После црквене службе разговарам са Србима о...

Командант војне базе Бондстил амерички пуковник српског порекла, Ник Дучић, оценио је да је ситуација на Косову мирна и стабилна и да војници Кфора чине све да обезбеде сигурно окружење и слободу кретања за житеље КиМ.

Ник Дучић (Фото: Јутјуб)

"Безбедносна ситуација у мојој зони је мирна и стабилна. По мом мишљењу, највећи проблеми с којима се суочава Косово, а на шта указују и недавни извештаји Европске комисије, јесу корупција и организовани криминал", рекао је Дучић за "Вечерње новости".

Јер, како додаје, уз истинску дебату и дијалог, за политичка питања сигурно постоји решење. Упитан да ли је свестан проблема с којим се суочава српски народ и да ли има контакте са обичним људима на терену, Дучић одговара потврдно и додаје да са Србима посебно контактира након црквене службе. Они му, каже, без обзира на узраст износе проблеме са којима се суочавају. Каже и да су његови најјачи утисци на Косову двоструки.

"Први је историјски и религиозни значај Косова, а потом и жеља да се реше хитна питања, како би се створиле боље економске и образовне могућности", наводи Дучић. Недавно је био први пут у Пећкој патријаршији која га је, како каже, очарала и на њега оставила изузетно јак утисак за цео живот. Каже да се срео са српским политичарима, градоначелницима и обичним људима али и са колегама у Војсци Србије. Такође наводи да се радује што ће у блиској будућности први пут посетити и централну Србију, где ће се још једном састати са представницима Војске Србије.

Прочитајте ОВДЕ шта за то време ради Азем Власи?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Амерички командант Бондстила је Србин и ником ништа!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА