Најновије

Хамилтон незаустављив у Барселони

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је данас у трци Формуле један за Велику награду Шпаније на стази Каталуња у Барселони.

Луис Хамилтон Фото: Бета/АП

Британац је од почетка трке у Барселони био у предности и тако дошао до друге победе у сезони, а 64. у каријери којом је увећао своју предност у генералном пласману.

Друго место заузео је Валтери Ботас из Мерцедеса, док је победничко постоље на трећем месту комплетирао Макс Ферстапен из Ред Була.

Четвороструки шампион света у Формули 1, Себастијан Фетел из Ферарија услед лошег темпа, али и лоших одлука екипе трку је завршио на четвртом месту, док је пети био Данијел Рикардо из Ред Була.

Наредна трка шампиона Формуле 1 возиће се 27. маја за Велику награду Монака.

Трка је почела добро по Фетела који је на старту обишао возача Мерцедеса Валтерија Ботаса, а прилику је имао и Кими Раиконен, али је његов сународник успео да се одбрани.

У трећој кривини возач Хаса Роман Грожан се окренуо, препречио стазу, па су у њега ударили Нико Хукенберг из Реноа и Пјер Гасли из Торо Роса.

На стазу је потом ушло возило безбедности и у наредних шест кругова није било тркања, да би при "летећем старту" све протекло мирно.

Први на промену пнеуматика отишао је Фетел у 18. кругу, али се на стазу вратио на седмо место иза Кевина Магнусена из Хаса.

Два круга касније, иако је имао добар темпо, на промену је отшиао и Ботас, деловало је да ће се вратити испред Фетела, али је Немац у првој кривини заобишао Магнусена и Финца, те тако "избио" на пето место.

Возач Ферарија Кими Раиконен био је другопласирани, али је због проблема с мотором морао да одустане у 24. кругу.

Победник трке је једини пут у бокс отишао у 26. кругу, али се вратио на стазу иза Ферстапена који је на замену гума отишао у 34. кругу.

Возачу Форс Индије Естебану Окону отказао је болид у 41. кругу, па је уведено виртуелно возило безбедности.

Ферари је то видео као прилику за нову замену гума, али ју је лоше одрадио, што је проузроковало да Верстапен преузме треће место.

Холанђанин је при поновном старту ударио једног од возача ког је заобилазио за цео круг, медјутим, није начинио већу штету на болиду, па је успео да заврши трку.

До краја трке за Велику награду Шпаније Хамилтон и Ботас имали су апсолутну контролу, Фетел је притискао Ферстапена на трећем месту, али није успео да га заобиђе.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА