Најновије

ПРИВЕДЕН "ЦИРКУС СУДИЈА": Обрадовић "свирао" и у полицији

Циркус започет у Суботици настљављен је у Јагодини, где је у полицијској станиици у понедељак саслушан судија Срђан Обрадовић, после трагикомичног једанаестреца у недељу на мечу Спартак - Раднички Ниш, пишу "Вечерње новости".

Срђан Обрадовић на мечу Спартак - Раднички фото: Принтскрин

То је наставак приче која је шокирала фудбалску Србију и изазвала велику буру.

Фудбал се игра због актера на терену и навијача, а када је на њему делилац (не)правде са пребивалиштем у Јагодини најважнија споредна ствар на свету губи сваки смисао и претвара се у лоше режирани циркус. Човек коме не може нико ништа, који кроји правила игре и доводи до лудила све који живе од фудбала и за фудбал се зове Срђан Обрадовић. Апел који ће се вероватно поново одбити од зидова канцеларија Фудбалског савеза гласи - склоните овог лакрдијаша!

Осведочени човек задатка је у недељу увече у Суботици потпуно обесмислио труд играча оба тима и одлучио да се ко зна који пут нађе у главној улози. Други пенал за Спартак одсвиран по принципу "Бахат сам, може ми се" представља врх леденог брега човека који би да је правде и било каквих здраворезонских аршина одавно био далеко од ове професије.

Списак Обрадовићевих лакрдија на травнатом терену је из викенда у викенд све бројнији и као по правилу овај фудбалски аналфабета је што му се више гледа кроз прсте, све дрскији и безобразнији. Подсетимо се само дела репертоара човека чија појава већ годинама вређа интелигенцију свакога ко се бар минимално разуме у фудбал…

Прве кораке на путу "славе" Обрадовић је начинио када је бесрамно гурао поједине клубове у омладинској лиги. Најпре је Напредак частио непостојећим пеналом против ужичке Слободе, а затим је исти тај Напредак "оробио" серијом нестварних одлука у корист својих Јагодинаца.

Награђивањем човека веома сумњиве репутације да суди елитни ранг такмичења и шира фудбалска јавност је добила прилику да упозна овог назови судију. Пенали које само он види су напунили његов си-ви, а у ужи избор Обрадовићевих специјалитета спадају они досуђени за Бачку против Младости (гости хтели да напусте терен), за Звезду против Војводине уз претходно искључење Антића, за Динамо из Врања против ЧСК... Његова "доминација" је била присутна и у својству петог судије у вечитом дербију када је превидео излазак Руиза са лоптом ван терена, после чега су црвено-бели голом Канге стигли до предности.

Овај човек не зна да суди или зна да арбитрира по диктату. Шта год да је у питању, после Суботице фудбалски стадиони би за њега морали да пређу у категорију "сећања". За све осим њега непријатна...

А ОНИ КОЈИ ГА ДЕЛЕГИРАЈУ?
ЈАСНО је да је Срђан Обрадовић човек којег више никада не би требало видети на фудбалским теренима, без обзира на то о ком се рангу такмичења ради.

Ипак, исто тако јасно је да велика одговорност постоји и код људи у судијској организацији јер Јагодинац није сам себи делио задатке, већ је са сваком новом начињеном глупошћу добијао још веће поверење.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА