Најновије

ПАЈТИЋ ЧЛАНСТВО ПОЗВАО НА ПОБУНУ: Спречите фарсту, ДС ће нестати!

Некадашњи председник Демократске странке Бојан Пајтић објавио је данас на свом фејсбук налогу позив колегама из ДС, у тексту насловљеном “ У сусрет страначким изборима“, да одложе страначку скупштину, на којој ће гласати делегати, и организују непосредне изборе за руководство странке.

Бојан Пајтић (Фото: Синхуа)

„Драги пријатељи – и 2016. године смо организовали страначке изборе. Прве непосредне партијске изборе у Србији на којима је сваки члан могао да гласа и доноси одлуке ко ће га представљати у наредном периоду“, подсетио је Пајтић.

„Како је могуће да смо се поново нашли у ситуацији да делегати бирају руководство странке, а критеријум за избор делегата је број уплаћених чланарина, па Смедеревска Паланка има, примера ради, 1.800 уплаћених чланарина, а Нови Сад 160“, упитао је Пајтић.

„Знам да ће уколико овако буду организовани избори, то бити последњи избори у ДС. Странка која има овако малу подршку мора бити одважна. Мора у себи проналазити оно најбоље. Мора показати да је научила нешто из својих грешака. Грешке не сме понављати“, предочио је он.

„Пријатељи драги, одложите страначку скупштину. Организујте непосредне изборе. Не дајте да нас људи који нас подржавају презру, а они што би нас могли подржати – заувек отпишу. Никаква се штета неће догодити ако се фарса одложи, а непосредни избори одрже две – три недеље касније“, сматра Пајтић.

Он је додао да би одлагање избора заштитило странку још једног великог скандала – бојкота већине војвођанских одбора, који неће да се помире са тим да се председник покрајинске организације бира на Изборној скупштини у Београду.

„Тај бојкот је известан, као што је известан и нестанак ДС у АПВ ако се буде тврдоглаво инсистирало на овим и оваквим изборима“, упозорио је Пајтић.

„Због свега овога, драги чланови ДС, побуните се, јер одакле нам право да тражимо слободне демократске изборе у Србији, ако не можемо да их обезбедимо у сопственој кући“, наводи се у писму Пајтића које је потписао са „Бојан“.

Александар Вучић поручио “Ниједан Александар није преживео на власти”, више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пајтић и Мићуновић о уједињењу ДС

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА