Најновије

КРАЈ ЈЕДНЕ ЕРЕ: Буфон напушта Јувентус после 17 година

Један од најбољих голмана данашњице Ђанлуиђи Буфон саопштио је данас да ће на крају сезоне, после 17 година, напустити Јувентус.

Ђанлуиђи Буфон Фото: Бета/АП

- Утакмица против Вероне у суботу биће моја последња у Јувентусу, биће то најбољи начин да се заврши ова фантастична авантура - рекао је Буфон на конференцији за новинаре.
Буфон, међутим, још није одлучио да ли ће завршити каријеру. Како је рекао, пре 15 дана је мислио да је и дефинитивно крај, али да сада није сигуран.

-Добио сам неке занимљиве понуде, везане и за терен и ван терена. У суботу ћу одиграти последњу утакмицу, а после тога ћу на миру размислити... - рекао је Буфон.

Овај 40-годишњи голман је претходних 17 година провео у Јувентусу, с којим је освојио 11 титула првака Италије, четири купа Италије и пет трофеја у Супер купу. Претходно је од 1995. до 2001. године играо у Парми с којом је 1999. године освојио Куп Италије, Супер куп и Уефа куп.

За репрезентацију Италије одиграо је рекордних 176 утакмица, са којом је и 2006. године постао првак света. На Европском првенству 2012. године освојио је друго место, док је на Купу конфедерација 2013. освојио бронзано одличје.

Буфон је 12 пута проглашаван за најбољег голмана Серије А, а два пута је био и најбољи голман Европе.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА