Најновије

СРПСКА ДЕСНИЦА: Америчка Н1 трује децу!  „Битка на Дрини“ је друштвена игра која учи младе о славном наслеђу предака јунака!

Из Прес Службе Српске Деснице стигло нам је саопштење као реакција на прилог Телевизије Н1, а поводом присуства председника Српске деснице Мише Вацића на прослави Дана школе "Јелена Ћетковић" и такмичењу у стратешкој друштвеној игри "Битка на Дрини".

Миша Вацић на прослави Дана школе "Јелена Ћетковић" (Фото: сајт С. деснице)

-„Битка на Дрини“ је друштвена игра кроз коју млади нараштаји, играјући је, уче о својој историји и славном наслеђу предака јунака. То је игра направљена од Сабора удружења борачких и ветеранских удружења Србије са паролом да: „рат остане заувек само игра", рекао је председник Српске деснице, Миша Вацић, пренето је у саопштењу.

Како је напоменуто, насмејани основци су коначно имали прилику да науче један део српске историје кроз едукативано забаван начин. Највероватније да (америчка) Телевизија Н1 не би ни реаговала, да игра ипак не велича српску националну историју. Опште позната чињеница је да је уређивачка политика овог слободног медија заснована (искључиво и само) на антисрпској и антидржавног кампањи, наводи у свом саопштењу Српска десница и додаје:

- Овим путем подсећамо новинаре и уреднике Н1 да је за веродостојност прилога потребно имати реалне особе, а не измишљене и забринуте родитеље који (гле чуда!) о Миши Вацићу тврде да је осуђиван криминалац. Господо, то су ипак тешке речи! Миша Вацић је осуђиван искључиво и само због пропагирања српске националне политике од стране издајничког жутог режима. Лажни НН родитељ тврди да је Вацић декларисани националиста. Јесте. И у томе заиста нема ништа спорног. Национализам значи приврженост сопственом народу и његовим интересима, појашњава Српска десница.

Они још у саопштењу кажу да "Пошто се Н1 позива на конвенцију Уједињених нација о правима детета, јер је забрањено страначко деловање у школским просторијама, дужни смо и информацију – Српска десница је Удружење грађана које у свом статуту има регистровано очување националног идентитета српског народа. А друштвена игра „Битка на Дрини“ је донација Сабора борачких удружења Републике Србије. С тога... У ОШ „Јелена Ћетковић“ нико није био у функцији представљања политике. Тог дана у школи је представљена само српска младост и родољубље. Српска десница са поносом истиче да ће и у будућности подржати сваки вид промоције патриотизама међу младима. Тровање деце индоктринацијом аутошовинизма врши YIHR као и многе друге НВО, које Н1 често велича. Јасно је да је овде проблем игра која учи децу љубави према Србији. Миша Вацић као осведочени патриота је искоришћен само као повод за напад, закључује Српска десница на крају.

Прочитајте ОВДЕ шта Српска Десница каже, која је то ТВ станица и зашто, опседнута Мишом Вацићем?

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

О каквим су горућим проблемима разговарали Миша Вацић и Мирослав Паровић погледајте у овом видеу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА