Најновије

ЕМИСИЈА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА ХРВАТСКУ: Историчар им детаљно објаснио у каквој су вези са Србима и ко су староседеоци Балкана (ВИДЕО)

Историчар и теолог Горан Шарић недавно је гостовао у емисији "Подкаст инкубатор" где је говорио о историји Балкана, пореклу Словена и генетским истраживањима која су разјаснила порекло становиника Европе.

Горан Шарић (Фото: Јутјуб)

Шарић је у емисији рекао да Срби и Хрвати имају исто порекло што мало ко у Загребу жели да чује. Он је такође рекао да су Срби потомци Илира, а не Албанци како то бечка историографија покушава да подметне. Шарић је рекао, да због тога што износи истину, у Хрватској се плаше да га зову да држи предавања, а да од Албанаца добија претње и увреде.

Он је говорио о Словенима као староседеоцима Балкана што је по њему потврђено и генетским истраживањима професора Кљосова. Он је говорио о скривеној историји наводећи да је управо на Балкану, а не на Блиском истоку, рођена прва цивилизација наводећи примере налазишта у Србији у којима су откривени први календар на свету (Смедеревска Паланка), прва пећ (Бачка Паланка-Илок), први млин за брашно (Трстеник) итд.

У емисији он тврди да 40-50 посто Срба, Хрвата и босанских Муслимана потиче од истог претка од пре 2500 година. Он је реко да генетска истраживања обесмислила теорије да су Срби и Хрвати два различита народа.

Коментаришући теорије да су Хрвати дошли из Ирана и Пољске, Шарић каже да ако је и било таквог досељавања реч је о неколико хиљада ратника који су се касније помешали са староседеоцима, а никако досељавање целог народа са женама и децом.

На питање водитеља када је дошло до поделе и свађе Срба и Хрвата, Шарић је рекао да је то био дуг процес који је започет поделом хришћанске цркве. У емисији Шарић износи огроман број чињеница о најстаријој историји Балкана и његових становника.

Како реч слон доказује старост словенског језика сазнајте ОВДЕ.

Kњига "Мрежни ратови" руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина диступна је у Србији и Републици Српској,...

Posted by Дневне Новине Правда on понедељак 23. април 2018.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Порекло речи “Срб”.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА