Најновије

ЛЕТЕЛЕ ВАРНИЦЕ: ЧЕДА: Примиће те Легија у "љубавној соби" ШЕШЕЉ: Чедо, не буди примитиван (ВИДЕО)

Лидер либерално-демократске партије Чедомир Јовановић сматра да је синоћни протест присталица СРС против организовања фестивала "Мирдита, добар дан!" покушај радикала да скрену пажњу на себе кроз инциденте, док лидер СРС Војислав Шешељ узвраћа да су учесници са КиМ сепаратисти.  

Шешељ и Јовановић у емисији (Фото: Јутјуб)

- Видели смо синоћ све оно што смо гледали деведесетих, а то нас је, знамо, скупо коштало - рекао је Јовановић гостујући на ТВ Пинку.

У истој емисији лидер радикала је рекао да су скуп организовале невладине организације које одавно пропагирају независност Косова и да су позвали своје истомишљенике са Косова који су сепаратисти.

- Нема шта да се повезују млади, ако се не реши политички проблем. Ово није манифестација савремене косовске културе, већ савремене албанске културе на Косову. Јер да је косовска, требало би да буду Срби, Горанци, Муслимани, Турци. Овде су дошли само Албанци - наводи Шешељ.

Јовановић истиче да радикали немају превелики значај, али да га више забрињава тишина која прати покушај младих људи из Бограда и Албанаца са Косова да се састану и изграде нове односе.

Жао му је, додаје, што је дошло до инцидената, јер је ово пети пут да Иницијатива младих за људска права организује фестивал "Мирдита, добар дан!" и да раније није било никаквих провокација.

Шешељ је рекао да радикали неће протестовати током током даљег трајања фестивала, јер су синоћ рекли шта мисле о свему томе.

Наравно нису изостала ни боцкања, па је Јовановић рекао да су радикалима јуначка дела што “позову лифт, па побегну”, као да су и Срби, Хрвати и Бошњаци браћа рођена у Хагу, а овде на Балкану док људи гину у ратовима ником ништа.

- Нисмо били ко браћа рођена ал смо били међусобно коректни јер нам је главни непријатељ био трибунал, сада нам је главни непријатељ ЕУ и домаћи издајници који нису у затвору јер немамо озбиљну државу… рекао је Шешељ, а Чеда добацио:

- Кад нећемо код Легије у посету.

- Ево идем данас оћеш да га поздравим? узвратио је лидер радикала, а лидер ЛДП узвратио са “Примиће вас у љубавној соби”

Шешељ га је укорио речима “Шта то значи? не спуштај се на тај примитиван ниво”.

Прочитајте ОВДЕ чиме је Цвијетин Миливојевић шокирао јавност.

Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА