Најновије

Само пар сати пред Путинову инаугурацију: Медведев подноси оставку на место премијера

Руски председник Владимир Путин изјавио је јуче да се нада да ће Влада Руске Федерације наставити да ради уобичајеним темпом док се не формира нови министарски кабинет.

Медведев (Фото: РИА)

Путин је тај позив упутио премијеру Дмитрију Медведеву, током састанка министара кабинета у недељу у Кремљу, а председничка администрација објавила је транскрипт тог разговора на свом званичном сајту на интернету.

- Важно је одржати и развијати тренутне приступе и обезбедити континуитет операција и наставак развоја земље, укључујући строги ритам активности док се не оформи нови кабинет. Надам се вашој подршци, осећају за одговорност и професионализму - рекао је Путин.

Председник Русије се захвалио премијеру Медведеву, потпредседницима владе, министрима, директорима федералних агенција и служби и званичницима у влади на тимском раду, несебичности и марљивости, наводи руска агенција. Влада Руске Федерације, према руском уставу, данас подноси оставку пошто ће Путин бити инаугурисан за још један председнички мандат, казао је у недељу увече новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- У недељу увече председник се састао са члановима руске владе. У обраћању се захвалио члановима кабинета и владиним званичницима за резултате постигнуте у суочавању са задацима стављеним пред Русију - рекао је Песков и навео да је Путин казао да је "кабинет добро радио захваљујући премијеру Дмитрију Медведеву".

Руска агенција подсећа да је актуелна влада са Медведевим на челу формирана 2012. и да је у међувремену претрпела мање измене.

Како је Ердоган дочекао Вучића погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Медведев у Србији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА