Најновије

МАСКЕ СУ ПАЛЕ: Немогуће је водити политику и Косово и Европа

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је да је немогуће водити политику "И Косово и Европа" и додао да је ДСС пре десет година говорио да Европска унија као услов за улазак тражи од Србије да призна нелегално проглашену независност Косова.

Милош Јовановић (фото: јутјуб)

- Вук Јеремић, Ивица Дачић, Борис Тадић су годинама причали и Косово и Европа. Ми смо одавно рекли да то није могуће, а ако би данашња власт у Србији и председник Србије Александар Вучић признали независност Косова, омогућили би да то више не буде нелегална сецесија - рекао је Јовановић за Радио-телевизију Војводине.

Он је упитао председника Србије Александра Вучића када ће изаћи са својим планом за решење косовског питања.

- Вучић је прво рекао да ће са тим изаћи у марту, па у априлу, а ево га јун и даље ништа - рекао је председник ДСС и упозорио председника Србије да "ко крене у признање независности Косова, мораће да сноси поред историјске и кривичну одговорност".

Јовановић је оценио да Вучић данас плаши грађане Србије са циљем да јавност натера да прихвати признавање косовске независности као неминовност.

- Ако Вучић данас прихвати сецесију, нико неће моћи сутра да спречи Косово и Албанију, као тада две суверене државе, да се уједине - казао је Јовановић.

ОВДЕ погледајте минут ћутања за мученике на Косову и Метохији.

Извор: vesti-online . com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о Косову и Метохији некада и сада

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА