Најновије

СРБИЈА ИДЕ НА ДОБОШ НЕМАЧКИМ КОМПАНИЈАМА ЗА МОТАЊЕ КАБЛОВА: Вучић отворио погон "Кромберг и Шуберт"

Немачка компанија "Кромберг и Шуберт" данас је у Крушевцу свечано отворила нови производни погон који се простире на 23.000 квадратних метара. Компанија се бави производњом каблова за ауто-индустрију, а у Крушевцу је први кабловски сноп произведен 2017. године.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Нови погон свечано је отворен данас, а врпцу су пресекли председник Србије Александар Вучић, амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, представник компаније Жељко Матијевић и директор БИА Братислав Гашић.

Велики број грађана дочекао је председника Србије Александара Вучића испред фабрике "Кромберг и Шуберт" у Крушевцу, а он им је поручио да то није крај и да ће доводити и нове фабрике у њихов округ.

Крушевљани су председника дочекали аплаузом и са транспарентом "Хвала Вучићу", а он им је, у краћем обраћању, поручио да ће бити још фабрика како би било посла за житеље Расинског округа.

Подсетио је да су им се многи смејали и нису веровали када се пре неколико година кренуло у разговоре за фабрику "Кромберг и Шуберт", а данас је у њој, истиче, запослено 560 људи из Крушевца и Расинског округа.

"Биће 2.500 запослено и то није крај. Доводићемо нове фабрике. Хоћемо да запослимо Крушевац, да вратимо наду у будућност свима у Крушевцу, Ћићевцу, Варварину...", рекао је Вучић.

Председник је поручио да су пред нама тешка времена, много притисака и споља и изнутра и да је зато важно да сви останемо јединствени и чврсти и да сачувамо Србију и да она иде напред.

"Да ви будете богатији, да вам деца буду жива и здрава, да их буде много више него што их имамо данас... Све најбоље вам желим и видимо се ускоро неком сличном приликом. Хвала вам", рекао је Вучић.

Председник Србије је претходно посетио породицу Крстић, млади брачни пар Дејана и Драгану, који већ раде у тој фабрици.

Компанија "Кромберг и Шуберт" је до сада инвестирала 20 милиона евра, а у плану је да уложи укупно 29 милиона евра.

Фабрика тренутно запошаљава 565 људи, док је циљ повећање броја запослених на 2.500 хиљаде у наредних неколико година.

Компанија се бави производњом каблова за ауто-индустрију, а у Крушевцу је први кабловски сноп произведен 2017. године.

Ова немачка компанија има историју дугу 116 година, са више од 48.000 запослених на 45 локација широм света, а укупни приход Групе прошле године био је 1,6 милијарди евра.

Вучић: Циљ – незапосленост испод 10 одсто

Циљ нам је да се незапосленост спусти испод 10 одсто, рекао је председник Вучић и додао да ће онда бити значајније подигнут животни стандард.

Вучић је рекао да је држава могла да се определи за варијанту да не иде на довођење инвеститора који отварају радно-интензивне фабрике и да се хвали како је просек плата виши, али да нам онда 30 одсто становништва не би било запослено.

"Боље је да имате две ниже плате, него ниједну или једну", рекао је Вучић.

Председник је поновио да ће пре краја године бити значајно повећане плате у јавном сектору, као и да ће доћи до повећања минималне цене раде, тако да ће плате бити више не само у јавном већ и у приватном сектору.

Прочитајте ОВДЕ о нестанку новинара из Беле Цркве Стефана Цветковића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Односи Србије и Немачке у прошлом веку били динамични

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА