Најновије

ДРАГАН ПЕТРОВИЋ РЕКАО ОНО ШТО МНОГИ ВИДЕ: Вучић значајно умањио безбедност Срба на Косову и Метохији (ВИДЕО)

Aналитичар Драган Петровић каже српска страна нема интереса да поштује једнострано Бриселски споразум, који са једне стране нема међународну ваљаност, не поштује га Приштина, а најзад, што је вероватно најважније не доноси ништа добро Србима

Драган Петровић (Фото: Јутјуб)

Петровић је рекао у интервјуу за “Балкан инфо” да је српски интерес да се не омогући тзв. Косову, столица у УН. Он је указао да је на крају тзв. унутрашњег дијалога о КиМ, који је иницирао Вучић, огромна већина друштвене и научне елите, али и јавног мњења у целини, без обзира на блокираност и једоностраност медијске сцене у Србији, одбацила идеју давања столице у УН Приштини.

Он је подсетио  да Русија, земље БРИКС, пет чланица ЕУ, потом Израел и низ других важних чинилаца у свету инсистира на Резолуцији 1244, што налаже и Устав Србије, огромна већина народа, и национални интерес. Петровић је изратио посебну забринутост за позицију Срба на северу Косова због, како је рекао, чињенице да је власт у Београду на челу са Вучићем, протеклих година Бриселским споразумом и његовом операционализацијом, значајно умањила безбедност српске стране на тим просторима, што је сада важан фактор у дестабилизацији српске позиције уопште.

- Са друге стране повратак на статус кво, замрзавање сукоба и омогућавање руској страни да има већи утицај у региону признавањем дипломатског статуса хуманитарне базе у Нишу, као и билатералним споразумима, улазак Кине на Балкан , сарадња Београда, Атине, Подгорице и Скопља по питању албанског ревизионизма су неки од низ мера који се могу у будућности предузети – сматра Петровић.

Да ли је Вучић или Тадић више чинио на издаји Косова сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта ће народ учинити ако власт призна Косово?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА