Најновије

Ђурић: Не прихватамо ултиматуме, нити формирање лажне војске Косова

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић одбацио је вечерас тврдње заменика косовског премијера Енвера Хоџаја да Београд има папир којим би се Србија натерала да прихвати нешто што није компромис, као и премијера Рамуша Харадинаја о формирању косовске војске до краја године.

Марко Ђурић (фото: јутјуб)

"Харадинај и Хоџај показују своју нервозу, нервозу чији је узрок управо у чињеници да се ни један од њихових наума и циљева не остварује, нити може. Ако било ко мисли да обмањивањем и лажима може да оствари циљеве, разочараће се.",рекао је Ђурић.

Он истиче да не постоји никакав папир којим би се Србија натерала да прихвати нешто што није компромис.

"Никакав папир, никакав начин да се Србија натера да прихвати нешто што не би био компромис или да се Србија натера да уради нешто једнострано не постоји и не може постојати.", рекао је он.

Како је истакао, онај ко мисли да се до решења може доћи на било какав други начин осим путем компримиса је на озбиљној странпутици и не ради у интересу свог народа.

"Ми интересе нашег народа чувамо. Не пада нам на памет да прихватимо ни формирање лажне косовске војске, нити било какве ултиматуме, ни у овом случају непостојеће Хоџајеве.", поручио је Ђурић.

Хоџај је раније данас изнео тврдњу да постоје "четири стуба" на којима би требало да се заснива "историјски споразум" између Београда и Приштине, а која су већ представљена двема странама, а као решење наводи "међусобно признање" тврдећи да је "тај папир у рукама Београда", пренела је "Коха диторе".

Харадинај је такође раније данас рекао да ће 2018. бити кључна за формирање косовске војске, као и за визну либерализацију, пренео је "РТК".

ОВДЕ погледајте шта је рекао Хоџај па је изазвало реакцију Марка Ђурића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хапшење Марка Ђурића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА