Најновије

УКРАЈИНЦИ РЕШЕНИ ДА СЕ ДО КРАЈ УНИШТЕ: Платиће 4 милијарде долара за ово америчко оружје (ФОТО)

Украјина може да повећа средства из државног буџета за куповину америчких система ваздушне одбране, рекао је министар одбране Степан Полторак.

Украјинци (Фото: Риа)

"На пример, ове четири милијарде долара било би довољно за нас да купимо пет дивизија Патриот система за одбрану и потпуно затворимо границу са Русијом", рекао је министар одбране Украјине.

Новац потребан за то, према Полтораку, мора донети борба против кријумчарења. Раније у поподневним сатима, Кабинет министара Украјине усвојио је одговарајући акциони план.

Од првих месеци војне операције у Донбасу, Украјинска војска примила је из Вашингтона оклопна возила, беспилотне летелице, радарске системе и опрему.

Крајем 2017. Конгрес је одобрио испоруку смртносног оружја, након чега је ВСУ (Војне снаге Украјине) започела снабдевање снајперским пушкама Барет М107А1 и противтенковских комплекса Јавелин. Међутим, америчке власти су забраниле њихову употребу на југоистоку земље.

У мају је објављено да је само у 2018. години Украјина добила 40 милиона долара из САД, Литваније, Велике Британије и Канаде.

Русија је више пута упозоравала да би пребацивање смртоносног оружја у Кијев могло довести до ескалације ситуације у Донбасу и бројних жртава на обе стране сукоба.

Марија Захарова оптужија је Беле шлемове да су повезани са терористима, више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Систем “Патриот”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА