Најновије

СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Порошенку доживотна робија за убијање цивила

МОСКВА - У Луганску је Народни суд, после тромесечног јавног суђења, председнику Украјине Петру Порошенку и његовим сарадницима изрекао казну доживотне робије због организовања оружаних снага које су убијале цивиле, ратне пропаганде, блокаде Донбаса. Укупно је припремљено чак 1.090 томова материјала, а пресуда је прочитана пред пет хиљада људи на централном тргу.

Порошенко у проблему (Фото: РИА)

Поред Порошенка, осуђени су министар одбране Степан Полторак, начелник Генералштаба Виктор Муженко, председник парламента Андреј Паруби, министар полиције Арсен Аваков, секретар Савета безбедности Украјине Александар Турчинов, бивши украјински премијер Арсениј Јацењук као и премијер Владимир Гројсман.

Порошенков саветник Јуриј Бирјуков је назвао судије и окупљене у центру Луганска пацијентима психичког диспанзера и поручио да ће их оружане снаге Украјине све излечити. У Донбасу, вршилац дужности самопроглашене Луганске народне републике Леонид Пасечник каже да је одлука правична и да су Порошенку судили, не по руском, него по украјинском закону.

САД главна опасност не прети од Русије него од - Мексика. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најпотреснија слика из Доњецка, играчке на дечијем споменику

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА