Најновије

ЕВО ШТА ШИПТАРИ КАЖУ: Нема потребе да упадамо на Север, косовска полиција је већ на Северу по Бриселском споразуму!

Уз помоћ ЕУ, нови и проширени пунктови интегрисаног управљања границама се раде док ми разговарамо – истиче бивши министар спољних послова тзв. Косова.

"РОСУ" (Фото: Јутјуб)

Тзв. Косово нема намеру да окупира Север, с обзиром на то да је косовска полиција већ на Северу, оцењује Петрит Сељими, бивши министар спољних послова тзв. Косова у одговору на питање како коментарише све учесталије изјаве председника Србије о томе да косовске власти планирају «насилан упад на Север Косова», «заузимање територије» или нову “олују” над тамошњим српским становништвом.

Он подсећа да су, након Бриселског споразума, “илегалне безбедносне и правосудне институције Србије морале су да трајно напусте Косово”.

– Сада границе између Косова и Србије контролише косовска полиција и царина Косова. Уз помоћ ЕУ, нови и проширени пунктови интегрисаног управљања границама се раде док ми разговарамо – истиче бивши министар спољних послова тзв. Косова.

Он закључује да је језик који се користи у српским таблоидима, пре свега, намењен за унутрашњу употребу и да није релевантан за ситуацију на терену.

– Такав језик не помаже дијалогу – оценио Петрит Сељими.

Председник Србије је јуче поново причао о могућој новој “олуји” са севера Косова. “Србија никога не угрожава, али никоме неће дозволити да угрожава њу или њен народ, не претимо никоме, спремни смо за компромис и дијалог, али

нисмо спремни и нећемо прихватити нове “олује” или нови егзодус и злочине над Србима, никоме то нећемо дозволити, поручио Александар Вучић

Председник Србије је говорио и о референдуму. “Питате ме за формалне ствари, а ја водим рачуна о суштини, о чему бисмо данас расписали референдум. Грађани ће се изјашњавати када се дође до плана који неће бити понижавајући за Србију, када се буде видело да ли може бити компромиса са Албанцима.

Немам ништа у рукама што бих народу могао да понудим, рекао

је Вучић одговарајући на питање хоће ли се грађани на референдуму или изборима изјашњавати о решењу за Косово. Далеко смо од тога, напоменуо је Вучић.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Нећу да се кријем иза народа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА