Најновије

ЛАЖОВ И МАНИПУЛАНТ: Тачи прво бежао од незгодних питања, а онда пренеразио одговором!

У Паризу, у Европском савету за стране релације, а на конференцији Бироа за информације Европског парламента, овај пут се као гост представио Хашим Тачи, председник самопроглашене републике Косово, за шта су сазнали чланови Савеза Срба Француске и одлучили да реагују.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Акредитујући се за присуство, млађани српски активисти Милена Цакић, пореклом из Дубља, а при Савезу у улози председнице Одбора за везу са Србијом и Зајечарка Георгина Луковић, као челница Одбора за комуникације, уз члана Савеза Свилајчанина Марка Милојевића, дошли су с намером не да провоцирају већ да чују став из прве руке о косовском упорном атаку на Унеско на путу преузимања или, боље рећи, крађе српских цркава и манастира.

- И шта нам се десило? Грубо смо одбијени - сажима Георгина.

На то Милена жустро коментарише Тачија:

- Дволичан и манипулатор! Говорио је о Србима као "најбољим пријатељима", наглашавао да су Србија и Косово у заједничким интересима и да је неопходно да се помире. Све је то китио лепим речима. Онда смо се ми "дрзнули" да му поставимо питање у вези са нашим црквама и манастирима: "Да ли мислите да су цркве и манастири довољно заштићени?" Прво су се осетили застој и тишина, на шта је Тачијев сарадник рекао да не оправдава такво питање. Ипак, Тачи се огласио, али категоричном тврдњом да су "на Косову заштићени сви сакрални објекти и да о томе круже тотално лажне информације, а истина је да није било паљења, рушења, напада, несигурности". Пренеразио нас је његов одговор, а осетили смо да га није изненадило такво питање, већ да су се за то унапред припремили.

Георгина додаје:

- Чинило ми се као да чита већ написани смишљени одговор. А све то је потврдила реакција водитељке конференције Силви Кауфман, уреднице дневника 
"Монд", која је одмах након овог нашег обраћања, не дозволивши нам да наставимо, прекинула и завршила овај скуп. Тако нам је сурово одузела прилику да поставимо питање о Унеску.

Шта је Тачи рекао о НАТО и Косову читајте ОВДЕ.

Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто Путин не подржи Двери или Шешеља?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА